Tammjärv tuuril – autojuht, asjaajaja, suusataja

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv
Karel Tammjärv Foto: Tairo Lutter

Karel Tammjärv tegutseb tänavuse suusatalve tähtsaimal jõuproovil Tour de Ski’l põhimõttel «mees nagu orkester». Üks asi on see, et 26-aastane mees käib võistluse ajal ise rajal ning näiteks eile lõpetas 10 km vabatehnikas sõidu 43. kohaga. Tippsuusatajate jaoks märksa ebaharilikum on aga see, et ta tegeleb suusatuuri käigus ka Eesti parimaid suusatajaid koondava Team Haanja tegevuse korraldamisega ning lisaks peab vahepeal autojuhi ametit. 

Mõnes mõttes võib Tammjärve nimetada isegi suusatuuril ühe etapi võitnud ja kokkuvõttes esikuuiku koha eest võitleva Kasahstani suusataja Aleksei Poltaranini sohvriks. Auväärset ametit peab ta kahasse Poltaranini hooldemehe Andrus Veerpaluga.

«Veerpalu on siin pisut haige ja seepärast ei taha ta ise Poltaraninit sõidutada. Tamjärv on teda selles rollis asendanud,» rääkis nii Tammjärve, kui ka Poltaranini treeneriks olev Mati Alaver. Ta lisas, et eestlased ja Poltaranini tiim üürisid ühiselt Škoda Superbi, millega suusatuuril ühest võistluspaigast teise kulgetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles