Foto ja video: Dakari proloogi võitja ralli lõppes leekidemeres

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernhard ten Brinke Toyota süttis põlema ja põles maani maha.
Bernhard ten Brinke Toyota süttis põlema ja põles maani maha. Foto: Ekraanitõmmis videost

Tänavune Dakari maratonralli algas Bernhard ten Brinke jaoks üle ootuste hästi, kui ta võitis eelmisel laupäeval kavas olnud proloogi ja sai korraks nautida üldarvestuses esikohal olemist. Kõigest kuus päeva hiljem oli saatusel hollandlasele ja tema kaardilugejale Tom Colsoulile aga varuks karm vingerpuss, sest meeste Toyota süttis kuuenda katse lõpus ja põles maani maha.

«Tom ja mina oleme terved, aga tunne on jube. 2016. aasta Dakar on meie jaoks läbi. Kõik,» kirjutas viie katse järel kõrgel kaheksandal kohal olnud ten Brinke sotsiaalmeediasse postitatud lühikese video kommentaariks.

«Jäime terveks,» lisas ta hiljem portaali Motorsport.com vahendusel. «Vahetasime umbes 25 kilomeetrit enne katse lõppu rehvi, aga see võttis õhuvoolude tõttu ootamatult tuld. Püüdsime leeke kustutada, aga need levisid uskumatult kiiresti.»

Kuue katse järel on ten Brinke jätkuvalt ainuke sõitja, kes on suutnud peale Peugeot' tiimi meeste katsevõidu kirja saada. Üldliidriks tõusis reedese katsega 11-kordne Dakari võitja Stephane Peterhansel, kes edestab 27 sekundiga üheksakordset autoralli maailmameistrit, Dakaril esmakordselt osalevat Sebastien Loebi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles