Messi taas maailma parim

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi taas maailma parim.
Lionel Messi taas maailma parim. Foto: SCANPIX

JALGPALL. 2015. aasta maailma parimaks jalgpalluriks kuulutati eile Zürichis toimunud galal FC Barcelona ja Argentina koondise tähtmängija Lionel Messi. Argentiinlase jaoks oli see viies kord tõusta maailma parimaks mängijaks, eelmised tiitlid võitis ta aastatel 2009–2012.

Sel korral jõudsid esikolmikusse veel kolmekordne võitja Cristiano Ronaldo Madridi Realist (võitis aastatel 2008, 2013, 2014) ning esimest korda nii kaugele jõudnud Barcelona äss Neymar. Hääletusel teenis Messi 41,33%, Ronaldo 27,76% ning Neymar 7,86% häältest. Naiste seas võidutses ameeriklanna Carli Lloyd, kes krooniti suvel USA koondise ridades maailmameistriks.

Kui Barcelonasse läks maailma parima mängija tiitel, siis samasse klubisse jõudis ka parima juhendaja auhind, kuna auhinna võitis klubi Meistrite liiga võiduni tüürinud Luis Enrique.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles