Kergejõustikku raputab neljapäeval karm dopinguraport

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingukontroll.
Dopingukontroll. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri WADA uurimiskomisjon avalikustab neljapäeval teise dopinguraporti. The Telegraph kirjutab, et seekordne raport heidab halba varju Rahvusvahelisele Kergejõusikuliidule IAAF, kuid väidetavalt suudetakse siiski vältida WADA sanktsioone alaliidule.

Seekordses raportis pannakse rõhku IAAFis aset leidnud korruptsioonijuhtumitele ja praeguseks on isegi mainitud, et teine raport võib olla esimesest veelgi šokeerivam. The Guardiani teatel mainitakse teises raportis ka Türgit ja nende dopinguga põrunud jooksjat Asli Cakir Alptekinit.

Raporti esimene osa tõi avalikkuse ette venelaste ulatusliku dopingutarvitamise ja selle tulemusena on Venemaa Kergejõustikuliit praeguse seisuga rahvusvahelisest kergejõustikuelust kõrvaldatud ja neid ähvardab ka Rio de Janeiro olümpiamängudest eemale jäämine.

IAAF on ka ise üritanud viimasel ajal aktiivselt vanu probleeme lahendada ja nii määrati eelmine nädal kahele venelasest ametnikule (Venemaa Kergejõustikuliidu presidendile Valentin Balahhnitševile ja Venemaa käimiskoondise peatreenerile Aleksei Melnikovile) ja IAAFi endise presidendi Lamine Diacki pojale Papa Massata Diackile eluaegse kergejõustikus tegutsemise keelu.

Diacki juhtimise ajal IAAFi asepresidendina tegutsenud ja suvel IAAFi presidendiks kerkinud britile Sebastian Coe'le ei tohiks Suurbritannia meedia teatel raport eriti halba varju heita. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles