Pooled Rio olümpiamängude võrkpallivõistkondadest on teada

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall.
Võrkpall. Foto: SCANPIX

Veidi enam kui nädal väldanud Rio de Janeiro olümpiamängude kvalifiktasiooniturniiride maraton sai eilsega läbi, kui võrkpalli Aafrika tsooni finaalmängus alistas Egiptus 3:2 (25:19, 20:25, 25:18, 19:25, 16:14) Tuneesia.

Musta Mandri suurimas võrkpallivastasseisus on Egiptus saanud viimase aasta jooksul nüüd neli järjestikust magusat võitu. Tuneeslased on üle mängitud nii Aafrika meistrivõistlustel, Jaapanis toimunud maailma karikaturniiril kui nüüd ka kahel korral olümpia kvalifikatsiooniturniiril. Olümpiale jõudis Egiptus neljandat korda, viimati osaleti suurturniiril 2008. aastal Pekingis, vahendas volley.ee.

Egiptuse ja olümpiamängude võõrustaja Brasiilia kõrval on meeste seas selgunud veel viis suurturniirile pääsejat. Nendeks on eelmise aasta septembris toimunud maailma karikaturniiri kaks edukaimat (USA ja Itaalia), Lõuna-Ameerika kvalifikatsiooniturniiri võitja Argentina, Põhja-Ameerika parim Kuuba ja Euroopa edukaim Venemaa.

Viiele vakantsele kohale jätkub karm konkurents ja need saavad selgeks juuni alguses. Aasia kvalifikatsiooniturniir peetakse maailma kvalifikatsiooniturniiri raames ja 28. mail kuni 5. juunil Jaapanis toimuvalt jõuproovilt selgub neli Rio de Janeirosse pääsejat. Koha võrkpalliaasta suurpeole tagab Aasia edukaim võistkond ja maailma kvalifikatsiooniturniiri kolm paremat (juhul kui Aasia võistkond mahub esikolmikusse, siis neli). Turniiril osalevad Austraalia, Hiina, Iraan, Jaapan, Kanada, Poola, Prantsusmaa ja Venetsueela. Viimane olümpiakoondis selgub interkontinentaalsel kvalifikatsiooniturniiril, kust Riosse jõuab kvarteti Alžeeria, Mehhiko, Tuneesia, Tšiili parim.

Naiste tosinast koondisest on selged pooled. Maailma karikaturniiri valiksõela läbisid edukalt Hiina ja Serbia. Euroopa kvalifikatsiooniturniiri võitis Venemaa, Lõuna-Ameerika oma Argentina ja Põhja-Ameerikas triumfeeris USA. Aafrika parim selgub 12.-19. veebruarini Kameruni pealinnas Yaoundés toimuval turniiril.

Aasia edukaima välja selgitamine kombineeritakse sarnaselt meestele maailma kvalifikatsiooniturniiriga. Aasia naiskondadest osalevad turniiril Jaapan, Kasahstan, Lõuna-Korea ja Tai. Neile lisanduvad Dominikaani Vabariik, Holland, Itaalia ja Peruu. Interkontinentaalsel kvalifikatsiooniturniiril osalevad kahe seni veel selgumata Aafrika koondise kõrval Puerto Rico ja Kolumbia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles