Viimsi valla ükskõiksus ajas jalgpalliklubil kopsu üle maksa

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Igiliikur.
FC Igiliikur. Foto: Facebook / FC Igiliikur

Alates 2008. aastast Eesti madalamates liigades pallinud Viimsi FC Igiliikur ei jätka endise nimega – meeskonna nimest kaotatakse eesliide Viimsi. Teguviisi põhjuseks oli klubi eestvedaja Eero Kelderi sõnul Viimsi valla täielik apaatsus klubi tegemiste vastu senise kaheksa aasta jooksul, vahendab Soccernet.ee.

«Uuel aastal uue hooga ja ilma Viimsita klubi nimes...» seisab klubi Facebooki lehele tehtud postituses.

«Seoses kauaoodatud uue staadioni valmimisega Viimsis oli mul suur lootus, et saame oma kodumänge hakata lõpuks mängima kodus, Viimsis. Et saame lõpuks kutsuda oma mängudele ka pealtvaatajaid. Kuid asjade käik läks teisiti. Valla sporditöö koordinaatoriga suhtluse tagajärjel selgus hoopis, et mingisugusest koostööst ei saagi kõnelda. Inimeste ja bürokraatidega, kelle maailmavaated ja arusaamad elust on totaalselt erinevad, ei saa ega tahagi kuidagi koostööd teha. Minu jaoks on poliitikud ja ametnikud RAHVA huvide esindajad omavalitsuses. Omavalitsuse esmane eesmärk EI TOHIKS olla kasumi teenimine, mistahes objekti pealt. Kõige vähem aga jalgpallistaadioni pealt.

Ma ei hakka tooma välja Saku JK, Saue JK, Kuusalu JK Rada, JK Loo jt Tallinna lähedaste valdade klubide näiteid. Imestust aastate jooksul, mida on nende ja veel teiste tuttavate klubide sõbrad-esindajad-mängijad väljendanud, kui on jutuks tulnud, kuidas Viimsi meid toetab. Ei olegi kuidagi toetanud. Mitte kunagi. Mitte kuidagi. Pargi palliplatsil treenides oleme ka alati maksnud täishinna. Olen kindel, et eelpool nimetatud klubid ei maksa oma kodukoha esindusstaadionil mängimiseks või treenimiseks täishinda.

Küsimus ei olegi kunagi olnud rahas vaid just nimelt toetuses, kasvõi moraalses. Ja seda aastast 2008, kui klubi sai loodud ja Viimsit esindama hakatud. Toetus meie klubile valla poolt – nii moraalne kui materiaalne – on sellest ajast alates olnud null. Ja see on fakt.

Seoses kõige eelnevaga olen otsustanud, et FC Igiliikur ei ole huvitatud ei mängimisest ega treenimisest Viimsi uuel staadionil. Ja lähme edasi ilma Viimsi nimeta, ehk ei esinda enam Viimsit. Jätkame ametlike mängude mängimist Wismari staadionil Kassisabas,» kirjutas Kelder, lisades avalduse lõppu optimistlikul toonil: «Viimsi uus staadion olgu aga alati puupüsti mängumehi ja ka publikut täis!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles