Rein Taaramäe: esimest korda profikarjääri jooksul on mul treener, kes minust tõeliselt hoolib

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe loodab juba hooaja esimesel võistlusel Tour Down Underil hea tulemuse teha.
Rein Taaramäe loodab juba hooaja esimesel võistlusel Tour Down Underil hea tulemuse teha. Foto: Liis Treimann

Eelmisel aastal Eesti parimaks jalgratturiks valitud Rein Taaramäe alustab üle pika aja hooaega kuumas Austraalias. Katjuša meeskonna eest Tour Down Underil debüüdi tegev eestlane on seni uue tiimiga igati rahule jäänud. Eriti meeldib Taaramäele, et esimest korda on tal profikarjääri jooksul treener, kes hoolib tema arengust.

Eelmisel aastal n-ö tagasitulekuhooaja teinud Taaramäe on nüüdseks Katjušaga läbinud mitu laagrit ja kuigi ta tõdeb, et kõikides tipptiimides on organiseeritus sarnane, siis võrreldes Astana ja Cofidisega on uues meeskonnas mõned selged plussid. «Esimest korda karjääri jooksul tegeleb minuga treener, kes minust tõeliselt hoolib ja minuga tihedalt ühendust hoiab. Et tegu on norralasega (Stein Ørn – toim), siis võib-olla seob meid Skandinaavia veri.»

Samuti on Katjušas lihtsam meeskonnakaaslaste ja abipersonaliga suhelda. «Kuna inglise keel on tiimi ametlik keel, siis selle võrra on mul lihtsam. Näiteks Astanas oli meeskonna keeleks itaalia ja sain sellest juba mingil määral aru, kuid raske oli ikka. Vene keel pole Katjušas küll põhiline, aga et pooled kutid tiimis on venelased, siis loodan aasta lõpuks ka selle asjaga ühele poole saada. Vene keel hõlmab poolt maailma ja tore oleks seda osata,» on Taaramäe kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles