Ecclestone: vormelimaailm ei võtaks naisi tõsiselt

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja juht Bernie Ecclestone ei usu, et naispiloote kuningliku sarja stardis enam kunagi näha saab. Tema sõnul ei võetaks naispiloote tõsiselt ja konkurentsivõimelist autot oleks neil pea võimatu saada.

Tänavu möödub 40 aastat päevast, kui viimane naine vormel-1 võidusõidul osales. 1976. aasta Austria etapil osales itaallanna Lella Lombardi.

Kanada uudistekanal TSN uuris Ecclestone’ilt, kas ta näeb naistel vormel-1 sarjas tulevikku. «Ma kahtlen selles. Isegi, kui keegi oleks selleks võimeline, siis ei võetaks teda tõsiselt. Seega ei saaks ta endale konkurentsivõimelist autot.»

Lisaks Lombardile on vormel-1 võidusõidul kaasa teinud veel neli naist: Maria Teresa de Filippis, Divina Galica, Desire Wilson ja Giovanna Amati.

Viimastel aastatel tegi Williamsi testisõitjana vormelikarusellis kaasa Susie Wolff, kes lõpetas eelmisel aastal karjääri. Parimal juhul õnnestul tal kaasa teha vormel-1 etapi vabatreeningul. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles