Austraalia lahtised: võimsad soosikud ja igavene teine

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia lahtiste tiitlikaitsjad Novak Djokovic ja Serena Williams poseerisid põhiturniiri paaride loosimisel eelmise aasta karikatega.
Austraalia lahtiste tiitlikaitsjad Novak Djokovic ja Serena Williams poseerisid põhiturniiri paaride loosimisel eelmise aasta karikatega. Foto: SCANPIX

Serblane Novak Djokovic ja ameeriklanna Serena Williams on tenniseaasta esimese suure slämmi turniiri, Austraalia lahtiste meistrivõistluste tiitlikaitsjad ja peamised favoriidid. Vastavalt meeste ja naiste maailma esireketi staatuses mängijad tegid suurepärase eelmise hooaja ja nende jõud ei näi raugevat. 

Djokovic näitas äsja võimu Katar Openil, mille finaalis sai ülikindlalt (6:1, 6:2) jagu hispaanlasest Rafael Nadalist (ATP 5.). 28-aastane serblane on Austraalias võidutsenud kokku viiel korral (2008, 2011, 2012, 2013, 2015). Eelmisel aastal alistas ta finaalis šotlase Andy Murray. Maailma teine reket Murray on ka sel turniiril peamine konkurent, kes ihkab Djokovici troonilt tõugata. Ta on neljal korral finaali jõudnud, kus korra jäi alla šveitslasele Roger Federerile (ATP 3.) ja kolmel korral Djokovicile. Djokovic on alates eelmise aasta Katari turniirist (kus ta kaotas veerandfinaalis Ivo Karlovicile – M. G.) jõudnud finaali igal turniiril, kus ta on osalenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles