Vormel-1 sarja rahaasjades lüüakse selgus majja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean Todt.
Jean Todt. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Autoliit (FIA) laseb vabatahtlikult teha organisatsioonile sõltumatu auditi, näitamaks, et neil pole probleeme ning rahade liikumine toimub läbipaistval ja ausal moel.

Pärast Rahvusvahelises Kergejõustiku Liidus (IAAF) ja Jalgpalli Liidus (FIFA) puhkenud suuri skandaale soovib FIA tõestada, et nende asjaajamine on puhas ning ennekõike seda, et jutud, nagu jaguneksid vormel-1 sarjas rahad ebaausalt, pole alust.

Euroopa Liit on nimelt võtnud arutusele Force India ja Sauberi poolt eelmise aasta lõpus esitatud kaebuse, nagu jagataks vormel-1 sarja tulusid «ebaausalt ja ebaseaduslikult». Lisaks kurtsid nimetatud tiimid ka reeglimuudatuste tegemise viisi üle.

«Kahjuks on mitmed ülemaailmsed spordiorganisatsioonid sattunud silmitsi probleemidega ja saame neile vaid kaasa tunda,» sõnas FIA president Jean Todt väljaande Autosport vahendusel. «Kas ma tunnen end kindlalt, kui mõtlen sellele, mismoodi meie organisatsioon on üles ehitatud ja kuidas seda juhitakse? Jah, tunnen, ning olen väga uhke kõigi inimeste üle, kes on sellega seotud,» lausus Todt.

«Samas tunnen, et kes pürgib täiuslikkuse poole, saab alati asju paremini teha. Olen palunud auditifirmal meie organisatsioon üle vaadata ning kui nad leiavad, et midagi saaks parandada, olen sellega rõõmuga nõus,» lisas Todt. «Oleme väga läbipaistev organisatsioon ning võtame hea meelega vastu võimaluse järgmises sammu tegemiseks. Olen püüdnud seda teha alates kuue aasta tagusest ajast, kui mind presidendiks valiti. Mingit revolutsiooni ei toimu, kuid areneme pidevalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles