Gert Kullamäe eurohooajast: väikese eelarve juures on teistega võimalik heidelda

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki ja Chaloni kohtumine eurosarjas.
Tartu Rocki ja Chaloni kohtumine eurosarjas. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskonnal jäi täna kasutamata viimane võimalus eurohooaega pikendada, kui koduväljakul kaotati FIBA sarja vahegrupi neljandas voorus 80:91 Prantsusmaa klubi Chaloniga. Seejuures juhiti veel kolmanda veerandaja järel viie punktiga, ent viimase kümne minutiga lasti vastastel visata koguni 34 punkti.

«Tegime Chaloni vastu ehk kaks hooaja kõige paremat mängu. Kui vastane on nii heast klassist, siis äkki tulevadki meestel asjad paremini välja. Aga null võitu ja neli kaotust on reaalne olukord, midagi pole parata,» ütles Rocki peatreener Gert Kullamäe peale kohtumist.

Mida vahegrupp Rocki taseme kohta näitas? «Me ei ole teistest palju maas. Chaloni ja Cantu mängudes said otsustavaks üksikud momendid. Ka tänase mängu pealt oli näha, et kui paned taktikaga paika ja mehed võitlevad iga palli eest, siis väikese eelarvega on võimalik vastastega heidelda. Ma tapan selle mõttega kogu aeg oma vaimu, aga see on võimalik!» vastas Kullamäe emotsionaalselt.

Rocki resultatiivseim oli 23 punktiga Brian Harper, kes tunnistas pärast matši, et sai lisainnustust publiku seas viibinud isalt. Varem polnud ameeriklane papa silme all profikarjääri jooksul mänginudki. 11 punkti lisas sel hooajal esimesed «päris» minutid teeninud 20-aastane Saimon Sutt.

«Ta sai üsna hästi hakkama. Loodan, et ta nägi, et temast on sellisel tasemel asja ja sai selgeks, et on, mille nimel pingutada,» hindas Kullamäe Suti esitust.

Järgmisel nädalal kohtutakse Itaalias võõrsil Cantuga. Kui paljud mehed seal saavad kaasa teha, pole praegu selge. «Kui läheme kahte viimast mängu mängima ilma motivatsioonita, siis oleksin väga pahane. Peame näitama, et meis on sisu. Kindlasti tuleb loota noorematele meestele, kes saavad väärt kogemusi,» rääkis Kullamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles