Skandaalidest räsitud IAAFis toimus oluline muudatus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IAAFi president Sebastian  Coe.
IAAFi president Sebastian Coe. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) teatas eile, et organisatsiooni tegevjuhi kohustusi on ajutiselt täitma määratud Euroopa Kergejõustikuliidu (EA) praegune asepresident Jean Gracia.

IAAF on alustanud ka uue tegevjuhi otsingutega ning loodab sobiva persooni ametisse leida järgneva kuue kuu jooksul ehk 2016. aasta suveks.

IAAFi president Sebastian Coe usub/kinnitab, et Jean Gracia kogemused Prantsuse Kergejõustikuliidu tegevjuhi kohal ning praegune tegevus Euroopa kergejõustikuliidus toovad kaasa kvalifikatsiooni, mis on vajalik, et organisatsiooni igapäevane tegevus saaks häirimatult jätkuda.

Eesti kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi kommenteeris IAAFi otsust: «Seoses viimasel ajal Rahvusvahelist Kergejõustikuliitu raputanud skandaalidega on kogemustega tegevjuhi määramine esimene tõsine samm peakontoris toimuvate muudatuste teel. Spordiüldsus ootab president Coe poolt arvestatavaid otsuseid, mis viiksid IAAFi juhtimist läbipaistvuse ning heade juhtimistavade rakendumise suunas.»

Eesti kergejõustikuelus on IAAFi praegune tegevjuht omanud kaalukat rolli – EA asepresident Jean Gracia oli 2015.a suvel Tallinnas toimunud U23 Euroopa meistrivõistluste EA nõukogu delegaat ja aktiivselt seotud võistluste ettevalmistamise ning läbiviimisega. Samuti on aastatel 2011–2015 olümpiavõitja Erki Nool osalenud koos Graciaga EA nõukogu töös ning 2011.a algusest kuuluvad EA asepresident Jean Gracia ja EKJL president Erich Teigamägi EA arenduskomiteesse.

Jean Gracia peamisteks ülesanneteks hakkab olema kõikide IAAFi liikmesriikide ja partneritega suhtlemine ning president Coe tegevuse toetamine IAAFi juhtkonna ja nõukogu tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles