Miljardeid ja kärpekääre kaitseb terve sõjavägi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiamängudevastane meeleavaldus Rio de Janeiros
Olümpiamängudevastane meeleavaldus Rio de Janeiros Foto: SCANPIX

«Me ei ole Hiina ega Inglismaa. See siin pole rikas riik,» kirjeldas Rio de Janeiro linnapea Eduardo  Paes  olukorda Brasiilias, kus vähem kui seitsme kuu pärast algavad suveolümpiamängud. Kummaline jutt riigi kohta, mis kulutab veidi üle kahe nädala kestva spordivõistluse korraldamiseks 14 miljardit USA dollarit maksumaksja raha. Tegelikult vihjas Paes 500 miljonile, mis viimasel hetkel kokku tuleb hoida. Hiigelsummasid liigutades on omakorda tagaplaanile jäänud kohalik elanik, kelles kasvab vastupanuhimu.

Kui Riole 2009. aastal suurvõistluse korraldamise õigus anti, siis paistis olukord tänasele vastupidine – majandus kasvas seninägematu kiirusega ja Brasiiliast räägiti kui imedemaast. Nüüd on Lõuna-Ameerika suurima riigi majandus viimase 86 aasta kõige kehvemas seisus ja suur osa rahvast elab vaesuses. Riigijuhid vaid naeratavad ja kinnitavad, et küll kõik laheneb. Ja ilmselt ongi neil õigus, kuid seni on olukord pingeline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles