Video: katkestanud Kubica auto päästis veidral moel Evansi väljasõidust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monte Carlo ralli testikatse.
Monte Carlo ralli testikatse. Foto: Timo Anis

Monte Carlo ralli kuuendal kiiruskatsel võis mullu koos Ott Tänakuga Fordi tehasemeeskonnas sõitnud ja tänavusel rallil samuti M-Spordi värvides osalev Elfyn Evans õnne tänada, et tema ralli väljasõidu tõttu pooleli ei jäänud.

Kummalisel kombel osutus Evansi päästjaks Robert Kubica, kes katkestas juba enne lõunat ehk kolmandal katsel. Sama katse teistkordsel läbimisel kaldus Evans kurvist välja täpselt samas kohas kus puusse sõitnud Kubica, ent... poolaka kraavis seisnud Ford päästis Evansi auto teepervest alla vajumast ja viskas tagasi teele.

Ralli üldarvestuses kaotab Evans liidrile Sebastien Ogierile ligi viis ja pool minutit ning on 11. kohal. Viimane punktikoht on pooleteise minuti kaugusel, ehkki seda hoidev Ott Tänak käis kuuendal katsel ise samuti teelt väljas ja kaotas parematele ligi kaks minutit. WRC2-klassis on britt aga liider, edestades Julien Maurini kuue katse järel 55 sekundiga.

Küll aga jäi kuues katse viimaseks Lorenzo Bertellile ja Fordi tehasemeeskonda kuuluvale Eric Camillile. Mõlemad sõitsid teelt välja ja lõhkusid auto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles