Eesti koondis sai võimaluse ajalugu korrata

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. aasta suvel suutsid Gregor Arbet (vasakult), Kristjan Kangur ja Tanel Sokk palliga toimetavat Valgevene korvpallikoondise põhitegijat Aleksandr Kudrjavtsevit piisavat hästi segada ja lõpuks jõudis Eesti EM-finaalturniirile. Nüüd oleks saavutuse kordamiseks kogenud mängijate tuge taas vaja.
2013. aasta suvel suutsid Gregor Arbet (vasakult), Kristjan Kangur ja Tanel Sokk palliga toimetavat Valgevene korvpallikoondise põhitegijat Aleksandr Kudrjavtsevit piisavat hästi segada ja lõpuks jõudis Eesti EM-finaalturniirile. Nüüd oleks saavutuse kordamiseks kogenud mängijate tuge taas vaja. Foto: Toomas Tatar

Septembris saab selgeks, kas Eesti korvpallikoondis pääseb teist korda järjest EM-finaalturniirile. Muuhulgas aitasid eestlastel Riiga jõuda mängud Portugali ja Valgevenega, nüüd leiavad fortuuna tahtel ees kordusmatšid. Eile Münchenis peetud loosimisel sattus Eesti D-valikgruppi, kust EMile jõudmine poleks mingi eneseületus. Teisalt ei ole tegu ka jalutuskäiguga pargis.

Esimesest tugevusgrupist saadi vastu Poola ja välditi näiteks Venemaad ja Sloveeniat, kolmandast tuli vastu teada-tuntud Valgevene ning neljandast Portugal. Kõige nõrgemast seltskonnast olid Portugal ja Rootsi halvimad variandid, aga nukrutseda pole mõtet. Nagu märkis koondise abitreener Alar Varrak, saime grupi, kus saatus on enda kätes. Sõel on siiski üpris tihe: seitsmest grupist pääsevad edasi igaühe võitja ja neli paremat teise koha omanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles