Tugev teine poolaeg aitas Eesti käsipalliklubid võidule Leedu meistri üle

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi HC
Viljandi HC Foto: Elmo Riig

Nädalavahetusel toimunud käsipalli Balti liiga mängudes olid võistlustules kaks Eesti klubi. Nii HC Kehra/Horizon Pulp&Paper kui Viljandi HC said jagu Leedu meistermeeskonnast Klaipeda Dragunasest, aga tiitlikaitsja Minski SKAle vannuti alla. Küll tehti aga väike samm edasi veerandfinaalide suunas, Viljandi praktiliselt kindlustas endale koha kaheksa parema seas. 

Huvitav, et kõigis neljas nädalavahetusel Eestis peetud kohtumises ei suutnud poolajaks eduseisus olnud meeskond mängu võita. Viljandi kaotas laupäeval poolaja Dragunase vastu 11:15, teisel pooltunnil oldi viie väravagagi taga, ent tugev lõpuspurt tõi napi, aga vajaliku 26:25 võidu mulkidele.

Viljandi näitas sisu

Viljandi peatreener Marko Koks tunnistas, et kuigi oli täpselt teada, kuidas Dragunase vastu minna, ei suudetud algul mänguplaani ellu viia. «Jäime alla just neis elementides, mida pidanuksime jälgima,» sõnas Koks. «Teine poolaeg ei alanud ka paremini, aga poisid olid tublid ja võitlesid lõpuni. Seal oli meil juba teravust ja värskust rohkem, saime palju kiirrünnakuid ning mängu enda kasuks kallutatud.»

Pühapäeval näidati hambaid juba Balti liiga kolmekordsele võitjale Minski SKAle, kes avavoorus Viljandi kindlalt 28:22 võitis. Seekord oldi ise poolajaks nelja väravaga peal, aga lubati vastastel teise pooltunni algul 5:0 spurt teha. Veel viimase kümne minuti eel juhtis Viljandi 23:22, kuid tunnistas siiski valgevenelaste 32:29 paremust.

«Tulemusega muidugi rahul pole, aga mänguliselt pole midagi ette heita,» kinnitas Koks. «Avapoolajal tegime väga hea esituse, pärast pausi jäime SKA aktiivse kaitsega hätta ja ei suutnud kümme minutit väravatki visata. Lisaks sai Karl Roosna hüppeliigesevigastuse ning kuna eelmisel päeval säranud Robert Lõpp pole veel päris terve, reaalset võiduvõimalust lõpus enam ei tekkinud.»

Indrek Lillsoo: Siit on hea edasi minna

Kehralastelgi tuli kohtumine Leedu meisterklubi vastu paremini välja. Laupäeval SKA vastu tunti selgelt puudust vigastastud esiväravavahist Mikola Naumist, sest teisel poolajal hakkasid füüsiliselt võimsad Minski mängijad väravaraame oluliselt täpsemalt tabama. Ilma seitsme Valgevene koondislaseta mänginud SKA pommitas tabloole võidunumbrid 35:28.

Pühapäeval jäi aga 3:0 ja 4:1 algedu järel Dragunase vastu Kehra rünnak toppama ja kuigi vahepeal neljaväravaliseks paisunud kaotusseis mängiti poolajaks minimaalseks, oli nüüd vaja omakorda võimast teist poolaega. Viimase tosina minutiga näidatigi sisu ja võideti see koguni 11:3 ning ka kogu kohtumine 32:27.

«Eks me olime vaimselt raskes seisus,» tunnistas kehralaste peatreener Indrek Lillsoo. «Õnneks nägime SKA vastu, et saame ka tugeva vastasega mängitud, kuigi nad jõuga lõpuks ära võtsid. Aga pühapäevaks oli meil ikkagi selg vastu seina, sest ka Balti liiga tabelit vaadates oli punkte väga vaja.»

Dragunase vastu toimunud lõpuspurti kirjeldas Lillsoo järgmiselt: «Ütleme nii, et kannatasime lõpuni. Tegime mõned julged vahetused ja tõime sisse värskeid mehi ning eks meeskonnas kasvas ka sisemine viha või jõud. Ülioluline võit meie jaoks ja siit on hea edasi minna. Tabel on tihe ja vaevalt keegi siin grupis neljandaks tahab jääda, rääkimata muidugi üldse esinelikusse mittepääsemisest.»

Uued mängud juba kahe nädala pärast

Sel nädalavahetusel mänguhoos olnud Eesti klubid kuuluvad mõlemad A-alagruppi, kus teoreetilisi võimalusi nelja hulka ehk veerandfinaali pääsemiseks on veel kõigil kuuel klubil. Liidrina jätkab SKA 12 punktiga (8 mängust). Viljandil on 10 ja Kehral 7 (mõl. 7), ent kaugel pole ka Dragunas 7 (8) ja Riia Celtnieks 4 (6) punktiga. HK Ogre/Miandumil on tabelis 2 punkti (6), ent ees kohtumised esineliku tiimidega.

Järgmine Balti liiga nädalavahetus toimub juba kahe nädala pärast ehk 6. ja 7. veebruaril. A-alagrupi Eesti klubidel on siis ees omavaheline kohtumine Kehras. B-alagrupis heitlev Põlva Serviti sõidab aga külla Kaunase Granitas-Gaja-Karysile ja Dobele Tenaxile. Servitil on hetkel 8 punkti (6), eespool on Riihimäe Cocks 12 (6) ja Tenax 10 (7) punktiga. Granitasel on samuti 8 (7) silma. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles