Eestisse jääb sõitmata: legendaarne Nowitzki kuulutas koondisekarjääri lõppenuks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirk Nowitzki.
Dirk Nowitzki. Foto: SCANPIX

Ehkki Saksamaa korvpallikoondis saabub 8. augustiks Tallinnasse, et pidada siin Eesti rahvusmeeskonnaga kontrollmäng, ei näe nende ridades Saksamaa kuulsaimat korvpallurit Dirk Nowitzkit. 37-aastane ääremängija ütles avalikult, et lõpetab viimaks koondisekarjääri.

«2015. aasta Euroopa meistrivõistluste viimane mäng oli ühtlasi mu viimane mäng Saksamaa koondise eest,» lausus Nowitzki väljaandele Bild. Varem oli ta lubanud, et jätkab karjääri vaid siis, kui Saksamaa saab endale olümpiamängude valikturniiri korraldusõiguse. Ametlikult ei olnud ta seega koondisekarjääri seni lõppenuks kuulutanud.

Nowitzki esindas Saksamaa koondist 19 aasta jooksul 153 mängus ja viskas neis kokku 3045 punkti. 2002. aasta MMil sai Saksamaa koondis pronksi ja 2005. aasta EMil hõbeda. 2008. aasta suveolümpiamängude avatseremoonial Pekingis kandis Nowitzki Saksamaa delegatsiooni lippu. Praegu on tal Dallas Mavericksis käsil karjääri 17. NBA-hooaeg, Nowitzki on seni visanud keskmiselt mängudes 17,7 punkti ja võtnud 6,8 lauapalli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles