Eestlased võitsid kunagisel kuldalal taas MM-medali

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaiko Voorema kihutamas.
Vaiko Voorema kihutamas. Foto: Ott Kallas

JÄÄPURJETAMINE. Olid ajad, kui Eesti aasta meessportlasteks valiti jääpurjetajad: 1973. aastal Ain Vilde ja 1984. aastal Tiit Haagma. Tänapäeval on see spordiala vajunud üldsuse jaoks tagaplaanile, kuid tiitlivõistlusi peetakse edasi ning endiselt on medalivõitjate hulgas ka eestlasi. Kogenud Vaiko Vooremaa võitis Rootsis Glani järvel peetud DN-klassi MMil pronksi. 

«Võrreldes Haagma ja Vilde ajaga, on jääpurjetamises läinud konkurents isegi tihedamaks. Näiteks tänavusel MMil osales 14 riiki,» rääkis Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär Ott Kallas. «Vooremaa medal polnud siiski üllatus, ta on aastaid võitnud tiitlivõistlustelt eri medaleid.» Varasemast ajast oli neljakordse Euroopa meistri auhinnakapis ka kaks MM-hõbedat ja üks pronks.

«MMil pole Vooremaa veel võitnud, kuid kindlasti on ta võimeline olema ükskord ka parim,» leidis Kallas. Rootsis tõi medali stabiilsus. Tema kontosse kanti üks sõiduvõit, kolm 4., kaks 7. ja üks 6. koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles