Gert Kullamäe: see oli Rocki ajaloo üks kõvemaid võite

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe
Gert Kullamäe Foto: Margus Ansu

Täna võõrsil FIBA eurosarjas 76:71 tugevat Itaalia klubi Cantut võitnud Tartu Ülikool/Rocki peatreener Gert Kullamäe ütles pärast kohtumist Postimehele, et selline esitus teeb südame soojaks.

«Ma pole küll Rockiga terve klubi eksisteerimise aja jooksul seotud olnud, aga 10 aastat olen küll. See oli minu arvates Rocki ajaloo üks kõvemaid võite. Täielik respekt meestele, et nad nii hästi mängisid! See oli suure südamega mäng: teadsime hinges, et väike šanss on meil edasi pääseda olemas ja taktikaline pool tuli ka hästi välja. See võit on igal juhul kõva asi, ainult loll ei saa sellest aru,» ütles Kullamäe.

Mis eriti hästi välja tuli? «Esiteks loomulikult suhtumine, millega me mängule tulime, oli kõva. Taktika läks selles mõttes täppi, et saime nende head tagamehed enam-vähem maha võetud ja lasime pikkadel otsustada. Ja see töötas. Koosseisult ei saa kahte tiimi kuidagi võrrelda, aga kui on süda õige koha peal, siis suudab ka meiesuguse eelarvega tiim palju korda saata. Olen selles alati veendunud olnud,» selgitas juhendaja.

Kaheksandikfinaali pääsuks tuleb Rockil esmalt järgmisel nädalal koduväljakul võita Krasnojarski Jenisseid vähemalt 19 punktiga ja siis loota, et Cantu kaotab koduväljakul alagruppi juhtivale Chalonile.

«Ma arvan, et see pole utoopia, kõik on võimalik. Kuigi meil on ainult 5-6 meest, kes on kogu aeg saanud treenida, siis teised näitasid täna, et suudavad meid kõigest hoolimata aidata. Evaldas Žabas ja Brian Harper tegid ainult ühe harjutuskorra enne Cantu mängu kaasa ja selle pealt otsustasin, kas neid kasutada või mitte. Noored (Saimon Sutt ja Kent-Kaarel Vene - toim) andsid samuti suure panuse. Ja loodetavasti tuleb Chalon ka Cantuga õige suhtumisega mängima ja aitavad meid,» lausus Kullamäe.

Rocki ja Jenissei mäng toimub Tartus teisipäeval, 2. veebruaril, kell 19.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles