Riigikogu aseesimees: Venemaa MM suurendab võimalusi saada Eestisse EM

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus
Keit Pentus Foto: Toomas Huik

Riigikogu aseesimees Keit Pentust üllatas positiivselt Venemaa valimine 2018. aasta jalgpalli MMi korraldajaks ning ta on veendunud, et see võib toetada Eesti soovi saada 2024. aasta EMi kaaskorraldusõigus.

«Nii lähedal oli maailma üks olulisemaid spordisündmusi Eestile viimati rohkem kui pool sajandit tagasi, kui turniir toimus Rootsis. Tõsi küll, Eesti oli siis okupeeritud,» ütles Riigikogu aseesimees.

Pentus juhtis tähelepanu asjaolule, et üks maailma parimaid jalgpallureid ootav staadion saab olema Tallinnast vaid mõnetunnise autosõidu kaugusel ja see pakub suursündmusele kohapeal kaasaelamiseks häid võimalusi.

«Jalgpalli MM Venemaal toetab meie püüdlusi saada 2024. aasta EMi kaaskorraldajaks. Peterburi, kus mängud kaheksa aasta pärast kindlasti toimuma hakkavad, on ju väga ligidal. Kindlasti jõuavad osad turistid sealt ka Eestisse ning jalgpallijuhtegi saab turniiri ettevalmistuste ajal Tallinnaga tutvuma kutsuda,» arutles parlamendi asespiiker.

Lisaks on huvitav mängida mõttega, et Tallinn, Helsingi ja Peterburi võiksid Euroopa tähtsaima jalgpalliturniiri 2024. aastal koos korraldada.

«Soovime häid suhteid Venemaaga ja miks mitte ei võiks üks koostöövõimalus olla jalgpallivõistluse ühine võõrustamine. Igal juhul mõjub FIFA tänane otsus hästi meie soovile jalgpalli suurturniir kunagi Eestisse saada,» lausus Pentus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles