Pere Leib jõuab vahefinišisse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karikavõistluste kahes veerandfinaalis loovutas Pere Leib TTÜ-le vaid geimi. See annab lootust ka pühapäevaks. Pildil Meris Merisaar (vasakul) ja Andres Toobal.
Karikavõistluste kahes veerandfinaalis loovutas Pere Leib TTÜ-le vaid geimi. See annab lootust ka pühapäevaks. Pildil Meris Merisaar (vasakul) ja Andres Toobal. Foto: Kristjan Teedema

Schenkeri liiga esimene ring saab Tartu Pere Leiva võrkpallimeeskonnale läbi pühapäeval, kui kodusaalis võõrustatakse TTÜd. Tartlased on praegu liigatabelis 11 punktiga seitsmendal kohal.



Seis ei ole just päris see, mida klubi näha tahaks. «Kui tabelit vaadata, siis asi on, jah, nutune,» nendib mänedžer Martin Jürgenson. «Kuid viimane mäng Selveriga näitas, et on näha edasiminekut.»

Tabeli esiotsa meeskondadele, Selverile ja Ozolniekile, on Pere Leib kõige kõvema lahingu andnud. Mõlemad kohtumised kaotati napilt, 2:3. «See näitab, et liiga tase on küllalt ühtlane,» iseloomustab peatreener Rainer Vassiljev. «Selver küll on eeldatavalt tugevaim, aga teistega võib tulla nii kaotus kui võit.»

«Mõlema võistkonnaga olid meil matšpallid, nii et tulemused oleks võinud hoopis teistpidi olla,» sõnab Jürgenson, «aga oleksid ei maksa.»

Millest jääb vajaka

Üllatus oli muidugi 1:3 kaotus Rakverele. «Sealt ma küll ei uskunud, et punkte kaotame,» sõnab mänedžer. «Oli natuke asjaolude kokkulangemisi,» selgitab peatreener. «Me ei olnud parimas hoos, oli vigastusi ja haigusi kallal.»

«Vahepeal oli meil tervisega probleeme,» näeb Vassiljev põhjust, mistõttu mõni kohtumine kaotati. «Kui trennis pole täiskoosseisu, on keeruline trenni teha. Üksvahe oli pea terve temporündajate osakond haige.»

«Kaks momenti. Esiteks sidemängija väike ebakindlus. Andres Toobal tuli koondisest nii füüsiliselt kui vaimselt väsinuna ega saanud ennast käima,» räägib Jürgenson. «Teine on diagonaalründaja koht, mis kannatas. Selveri vastu tegi Martti Juhkami küll supermängu, nii et selle taha enam asi ei jää.» Selveri vastu oli sidemängijana pea kogu mängu platsil Kristjan Kais, kuigi põhimees peaks olema Toobal.

Kuigi meeskonnamäng, öeldakse võrkpallis, et sidemängija on 50 protsenti võistkonnast ja diagonaalründaja 25 protsenti, nii et kui need lülid järele annavad, on seda mängukvaliteedis kohe tunda. Ent nagu öeldud, on olukord paranemas.

Meel must ei ole

Mustas masenduses meeskond pole. «Loomulikult ei meeldi kellelegi kaotada, eks mehed hakkasid ka pabistama, kas nüüd hakatakse meetmeid tarvitusele võtma,» kirjeldab mänedžer ja kinnitab, et mingeid kardinaalseid muutusi juhtkond teha ei kavatse.

«Mäng Selveriga näitas, et meeskond on võimeline mängima,» on ta lootusrikas. «Esimene ring saab nüüd läbi, on vaja punktid koju tuua ja pole midagi hullu.»

Arvestades kahte kohtumist karika veerandfinaalis TTÜ vastu, kus vastasele loovutati vaid üks geim, võiksid tartlased pühapäevasele mängule küllalt positiivses meeleolus vastu minna.

Poolteist nädalat on jäänud pingutada, siis saab meeskond kerge puhkepausi. «Saame vaimu teritada ja mitte just päris tavapärast trenni teha,» lubab Vassiljev. «Pärast jõule paneme  jälle täistuurid peale.»

Tänavu ootab tartlasi ees veel karika finaalturniir 10. ja 11. detsembril, seal on soov vähemalt finaali pääseda.

Tulevikku vaatavad nii mänedžer kui peatreener positiivselt. «Kadunud pole midagi, lihtsalt närib, et võite ei ole eriti tulnud,» resümeerib Jürgenson. «Võistkond on võimeline mängima, lihtsalt on vaja mängida. On kindlasti, mida juurde panna,» lubab Vassiljev.

  Mäng

• Schenkeri liiga 1. ringi viimane kohtumine
Tartu Pere Leib vs. TTÜ Tartus TÜ spordihoones pühapäeval kell 16.

• Ülekande teeb TV6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles