Pärn lõpetas Lapimaa ralli klassi viiendana, liider katkestas viimasel katsel

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn Lapimaa rallil
Sander Pärn Lapimaa rallil Foto: Ken Järveoja

Sander Pärn ja James Morgan lõpetasid Arctic Lapland Rally SM1 klassis viienda ning absoluutarvestuses seitsmenda kohaga. Ralli viimane 51 kilomeetri pikkune kiiruskatse lõppes kehvalt senisele liidrile Jarkko Nikarale, kes oli sunnitud tehniliste probleemide tõttu katkestama.

Ralli võitsid seega Peugeot 208 T16 R5'l sõitnud Juha Salo ja Marko Salminen, Pärn-Morgan kaotasid neile lõpuks 3.18,4. Subaru Imprezal sõitnud Teemu Asunmaa ja Marko Salminen jäid kokkuvõttes võitjale alla 50 sekundiga, kolmanda koha said Hiroki Arai ja Phil Hall samuti Subaru Imprezal.

RALLI TEINE PÄEV:

Pärn sõitis kuuendal kiiruskatsel välja kuuenda aja, kaotust katsevõitjale Jarkko Nikarale kogunes 47,7 sekundit. SM1 klassi arvestuses kerkis Pärn sellega kuuenda katse järel neljandaks. Seitsmendal katsel jäi Pärna ajaks 11. tulemus, SM1 klassis tähendas see kokkuvõttes viiendat kohta, üldarvestuses oli Pärn kaheksas.

Kaheksandal katsel sai Eesti ralliäss kirja 10. aja, katsevõitjale Juha Salole kogunes kaotust 4,3 sekundit. 9. katsel oli Pärn oma klassi üheksas ja kokkuvõttes tõusis seitsmendaks. Viimasel katsel katkestas tehniliste probleemide tõttu üldliider Nikara ning katsel kokkuvõttes 6. ja klassi 3. aja välja sõitnud Pärn tõusis mõlemas arvestuses veel koha võrra.

RALLI ESIMENE PÄEV:

Pärna kommentaar pärast esimesi kiiruskatseid:

«Esimese katse pidamine oli üle ootuste parem, ootasin kehvemat. Võrreldes eilse shakedowniga, kus oli üsna libe, sain sõita päris hästi ja katse oli täitsa sõidetav. Publikukatse oli võib-olla natuke vastupidi. Ootasin head pidamist, aga siin hipodroomil oli raske pidama saada. Tee oli libedam ning auto ei tahtnud ka nii hästi teel püsida kui esimesel katsel. Hüpe oli ka siin päris suur. Maandusime kõvasti nina peale, aga ei mingisugust vigastust, ei kosmeetilist ega mehaanilist.»

Pärna kommentaar pärast õhtuseid kiiruskatseid:

«Tänane päev on länud järjest tasapisi paremaks. Viimaste katsete kiirustega võime juba rahule jääda ja tunnetus uute DMACK 15-tolliste rehvidega on ka järjest paremaks läinud. Ma saan juba rohkem aru, kuidas rehv töötab, kus on pidamine ja kus ei ole. Olen tänase päeva järel paremini meelestatud kui peale eilset testikatset.»

Morgani kommentaar esimese päeva kohta:

«Väga hea meel on olla tagasi Ford Fiesta R5 ralliautos. Talve tingimused siin Rovaniemis on suurepärased. Viimati sõitsime Sandriga koos rallit oktoobris Saaremal ja nüüd püüame saada tagasi oma tavapärasesse rutiini ning lihvida koostööd paremaks. Kiirus tuleb vaikselt tagasi ja selleks kõigeks me enne Rootsi rallit siia tulimegi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles