Kerberilt suur üllatus, Djokovic astub legendide jälgedes

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelique Kerber viskas pärast Serena Williamsi alistamist reketi minema. Mõistagi rõõmust.
Angelique Kerber viskas pärast Serena Williamsi alistamist reketi minema. Mõistagi rõõmust. Foto: SCANPIX

Seitsmenda asetusega sakslanna Angelique Kerber valmistas Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste suurima üllatuse: ta suutis naiste finaalis alistada tiitlikaitsjast maailma esireketi Serena Williamsi 6:4, 3:6, 6:4. 28-aastasele Kerberile oli see karjääri esimene suure slämmi tiitel, värskes maailma edetabelis kerkib ta teiseks. Kuni selle finaalini oli Kerber Williamsile kaotanud kuuest omavahelisest kohtumisest viis.

Kerber on ühtlasi alates 1999. aastast esimene sakslanna, kes on üksikmängus suure slämmi turniiri võitnud. 1999. aastal võitis Steffi Graf Prantsusmaa lahtised. 34-aastane Williams jäi aga ilma võimalikust rekordist: nimelt jahib ta Openite ajajärgu rekordit suurte slämmide võitudes. Praegu on temal neid tiitleid 21, Steffi Grafil aga 22.

Williams tegi finaali avasetis juba 23 sundimatut viga (kokku 46 – M. G.), mille vasakukäeline Kerber kasutas ära ja eksis ise vähe, tehes vaid 13 sundimatut viga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles