Rocki eurokohtumisest jääb mitu põhimängijat kõrvale

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Janar Taltsi (pildil paremal) osalemine Rocki homses eurokohtumisest on palaviku tõttu kahtluse all.
Ka Janar Taltsi (pildil paremal) osalemine Rocki homses eurokohtumisest on palaviku tõttu kahtluse all. Foto: Tairo Lutter

TÜ/Rock peab homses ülitähtsas euromängus Venemaa klubi vastu hakkama saama ilma Marek Doronini, Tanel Kurbase, Timo Eichfussi ja võib-olla ka Janar Taltsita.

Rocki füsioterapeut Martin Vahimets ütles, et Marek Doroninit vaevab endiselt paar mängu tagasi saadud hüppeliigesevigastus ning Tanel Kurbas on hädas üle-eelmises euromängus saadud reie tagumise osa lihase venitusega.

«Timo on aga jäänud suhteliselt tõsisesse grippi. Mitu päeva on tal olnud kõrge temperatuur ja prognoos on selline, et homme ta ei osale,» lausus Vahimets. Ainukesena andis Vahimets lootust Janar Taltsile, kes küll palaviku tõttu esmaspäevahommikusest trennist osa ei võtnud, kuid õnneks polnud palavik väga suur.

Rocki peatreener Gert Kullamäe ütles, et vaatamata paljude põhimängijate kõrvalejäämisele püütakse Jenissei vastu võtta siiski võit.

«Paari asja püüame kindlasti teisiti teha ja paari nüanssi tuleb meil muuta. Koosseis on praegu väga lippadi-loppadi ja näiteks meeste jagamisel püüame natukene üllatada. Võtame seetõttu ilmselt riske, mida me muidu ei võtaks, aga me läheme igal juhul üritama. Kaotada ei ole ju midagi,» sõnas Kullamäe.

Edasipääsulootuse säilimiseks tuleks Rockil võita Krasnojarski Jenisseid 19 punktiga, kuid Kullamäe sõnul ei keskendu nad nimetatud punktisummale.

«Pigem keskendume sellele, et püüame mängu võita ja kui mängu käik on selline, mis võimaldab lõpus sellist punktivahet püüda, siis loomulikult üritame. Aga pole mõtet mängu alguses ennast koormata sellega, et me läheme kahekümne punktiga kedagi peksma. Eriti veel eurokarikas Jenissei sugust meeskonda. Seda kohtumist tuleb võtta minut minuti ja veerandaega veerandaja haaval ja eks siis vaatame, kuidas asjad sujuvad,» rääkis Kullamäe.

Janar Taltsi ja Timo Eichfussi osalemise osas oli Kullamäe siiski lootusrikas. «Ma arvan, et nad ajavad ennast ka palavikuga välja. On nad siis näost nii valged kui on, aga mõne minuti nad jõuavad ikka puhkust anda kellelegi. Aga eks meil tulebki rohkem mõelda neile, kes on terved ja kes mängivad,» lausus Kullamäe ning püüdis olla optimistlik.

«Jenisseis oli meil 25 minutit üks ebaõnnestunumaid mänge, mis sel hooajal on olnud. Vaatamata sellele olime seitse minutit enne mängu lõppu veel viie punktiga taga. See annab lootust ja igal juhul läheme üritama,» lausus Kullamäe.

Rock peab homme õhtul TÜ spordihoones FIBA Europe Cup sarja viimase vahegrupimängu. Et säilitada teoreetiline võimalus pääseda kuueteistkümne parema sekka, oleks vaja Rockil võita Jenisseid vähemalt 19 punktiga ning vahegrupi liider Elan Chalon peab alistama kolmapäeval itaallaste FoxTown Cantu. Kohtumine algab teisipäeval kl 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles