Kerber: tahan saada maailma esireketiks

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste finaalis Serena Williamsi alistanud sakslanna Angelique Kerberi üheks unistuseks oli võidutseda suure slämmi turniiril. Nüüd lausus vasakukäeline tennisist, et soovib tõusta maailma esireketiks. 

«Finaalis Serena vastu mängida oli minu jaoks väga eriline,» sõnas Kerber The Guardiani vahendusel. «Ta sunnib vastast mängima oma parimat tennist ja seda me publikule näidata soovimegi. Ma arvan, et me mängisime hea matši. Fännid olid rõõmsad ja selliste hetkede nimel me harjutamegi. Kohtumine Serenaga oli minu jaoks suureks väljakutseks, aga mulle meeldiks temaga finaalis veel kohtuda.»

Maailma edetabeli kuuendalt realt teisele tõusnud Kerber tunnistas, et nüüd on ta oma eesmärgiks seadnud maailma esireketiks tõusmise. «Minu suurim unistus oli võita suure slämi turniir ja teiseks eesmärgiks on tõusta maailma esireketiks,» lausus sakslanna. «Esimese unistuse olen ma nüüd täitnud. Serena on aga endiselt maailma parim ja ta võidab enamus turniiridest, kus ta osaleb. Minust jääb see veel aga kaugele. Kui ma peaksin kunagi aga maailma esireketiks tõusma, siis oleks see suurepärane.»

Kerber lausus, et palju inspiratsiooni ja motivatsiooni on ta saanud Steffi Grafilt, kes karjääri jooksul võitis 22 suure slämmi tiitlit. «Saksamaal üles kasvades olid meil Steffi Graf ja Boris Becker ja nad võitsid kõik, mis võita andis,» ütles Kerber. «Seega ei olnud lihtne seda ala taas suureks teha. Praegu ma tunnen, et Saksamaa liigub aga õiges suunas, et tennis taas populaarseks muuta. Meil on palju häid mängijaid, minu võit ja paari aasta tagune Fed Cupi finaalikoht on selle tõestuseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles