Saalihokikoondise peatreener ja mängijad: selge eesmärk on MM-finaalturniirile jõuda

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saalihoki koondise pressikonverents. Vasakult Marek Õige, Argo Kungla, Oskar Salm.
Eesti saalihoki koondise pressikonverents. Vasakult Marek Õige, Argo Kungla, Oskar Salm. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti saalihokikoondis alustab homme TTÜ spordihoones valikmänge, et pääseda maailmameistrivõistluste finaalturniirile. Vastaseks Holland, Austria, Taani ja Soome. Koondise peatreeneri Argo Kungla ja mängijate jaoks on eesmärk selge: pääs detsembris Riias peetavale finaalturniirile.

Otse pääseb detsembris Riias toimuvale MM-finaalturniirile iga alagrupi kaks paremat, lisaks kaks paremat kolmanda koha omanikku.

«Et finaalturniirile jõuda, tuleb kolm mängu võita, ja see me eesmärk siin on,» ütleb Kungla. «Vigastusi meil pole ja kõik mehed on rivis, vaid Roman Pass liitub veidi hiljem. Võtame mäng-mängult ja keskendume ühele kohtumisele korraga, Austria ja Hollandi kohta me veel väga palju ei tea. Taani on võrreldes viimase MMiga teinud läbi noorenduskuuri ja vahetunud on ka peatreener, noor ja vihane meeskond. Soome on maailma teine meeskond, see ütleb kõik,» sõnab juhendaja vastaste kohta.

Eesti koondise ründaja Oskar Salmi sõnul on meeskonnal piisavalt kogemusi, et eesmärgini jõuda: «Meil on mehi, kes koondisega kaua olnud ja kogemusi jagub. Kõik tingimused on mängijate jaoks loodud, meie asi on mängida.»

Esimene mäng on Eestil homme kell 19 Hollandi vastu. Neljapäeval kell 19 kohtutakse Austriaga, laupäeval kell 16 Taaniga ja pühapäeval kell 13 Soomega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles