O’Sullivan ja Trump plaanivad snuukris revolutsiooni

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan ja Judd Trump (tagaplaanil)
Ronnie O'Sullivan ja Judd Trump (tagaplaanil) Foto: SCANPIX

Viiekordne snuukri maailmameister Ronnie O’Sullivan avaldas oma blogis, et kavatseb koos noorema põlvkonna staari Judd Trumpiga tutvustada publikule täiesti uutmoodi snuukriformaati. Esialgu jääb õhku küll hulgaliselt küsimusi, kuid kaks kiire ja silmapaistva stiiliga mängijat tekitavad snuukrimaailmas ootusärevust.

«Sellised mehed nagu mina ja Judd oleme kohustatud snuukrit vaatemängulisemaks muutma. Judd Trump tahab minuga pidada paar matši, mis toovad snuukrisse värskust ja peaks publikule meeldima. Mängin temaga hea meelega,» selgitas O’Sullivan.

Nn uue snuukri täpsemad reeglid jäävad esialgu lahtiseks: «Peame praegu läbirääkimisi. Sellest saab uuenduslik formaat, mis on mõeldud just pealtvaatajatele. Mina näen seda kui teistsugust snuukrit, mida kõik armastavad.»

O’Sullivan tunnistab, et kiire ja vaatemänguline formaat kõigile mängijatele ei sobi. Tema sõnul on nn uue snuukeri idee püüda vaatajaid inimeste hulgast, kes praegu seda spordiala ei jälgi. «See on oluline, et meie ala kasvaks. Kui projekt edukaks kujuneb, siis võiks sellest just televisiooni jaoks maiuspala saada, nagu Twenty-20 kriket.»

Twenty-20 kriket on 2003. aastal rahva ette toodud kriketi lühivorm, kus võitja selgub umbes kolm tundi kestva mängu järel. Ala saavutas kriketimaailmas suure populaarsuse ja esimene MM peeti 2007. aastal Lõuna-Aafrika Vabariigis. Finaalis võitis India Pakistani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles