Rahas suplevad hiinlased teevad Teixeirast maailma ühe paremini makstud mängija

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Teixeira.
Alex Teixeira. Foto: SCANPIX

Uskumatu, kuid tõsi – Hiina jalgpalliklubi Jiangsu teeb värske lepingu järgi brasiillasest Alex Teixeirast maailma kümne enimteeniva jalgpalluri hulka kuuluva mängija.

Teixeira üleminek Jiangsu ridadesse šokeeris jalgpallimaailma, sest Ukrainas Donetski Šahtari ridades mänginud meest ajasid taga ka Inglismaa tippklubid Liverpool ja Chelsea. Teixeira otsustas aga Hiina kasuks, sest seal makstakse talle nädalas väidetavalt 185 000 naela ehk umbes 240 000 eurot palka. Kokku peaks Teixeira seega aastaga teenima umbes 12,5 miljonit eurot.

Liverpool pakkus ukrainlastele Teixeira eest 31 miljonit naela, ent see ettepanek lükati tagasi. Kui aga Jiangsu oli nõus välja käima Šahtari küsitud 50 miljonit eurot, siis enam pikalt ei mõeldud. Üleminek tuli üllatusena ka Teixeirale endale, kes oli mõtetega juba Inglismaal.

«Olin lennujaamas, et sõita Hispaaniasse Šahtari treeninglaagrisse, kui agent helistas,» kirjeldas brasiillane toimunut Eurospordi vahendusel. «Mõtlesin kohe, et see oleks kasulik nii mulle, mu perele kui ka klubile, ning tegin sobiva otsuse. Tahtsin küll kunagi Inglismaa kõrgliigasse jõuda, aga seni olin mõelnud vaid Šahtari esindamisele. Nüüd olen valmis uute eesmärkide poole liikuma,» lausus Teixeira.

2015. aastal sai maailmas jalgpalluritest enim palka Cristiano Ronaldo, talle järgnesid Lionel Messi ja Zlatan Ibrahimovic. Inglismaa kõrgliigas tiksub suurima teenija Wayne Rooney pangakontole nädalas 300 000 naela, kuid oma 185 000 naela suuruse nädalapalgaga oleks Teixeira ühel pulgal selliste meestega nagu Diego Costa ja Mesut Özil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles