Galerii: Taanit tuuseldanud Eesti saalihokikoondis pääses MMile

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas TTÜ spordihoones peetaval saalihoki MM-valikturniiril alistas Eesti koondis Taani 7:2 ja kindlustas sellega pileti detsembris Riias peetavale finaalturniirile.

Eesti läks juba avakolmandikul 4:0 ette. Väravad said kirja Patrik Kareliusson, Patrik Markus, Andreas Wõiduma ja Raul Kivi. Teise kolmandiku alguses suurendas Wõiduma teine värav Eesti edu juba 5:0 peale. Kuigi hiljem sai kaks väravat kirja ka Taani, siis Eesti võidus enam kahtlust ei tekkinud ning Kareliusson ja Rein Kivi tabamused vormistasid lõppskooriks 7:2.

Eesti meeskonnal oli siiani kirjas 9:1 võit Hollandi ja 9:2 võit Austria üle. Homme kohtutakse turniiri viimases mängus samuti vaid võite tunnistanud Soomega. Viiesest grupist pääseb MMile kaks parimat ja teisest kohast madalamale Eesti enam langeda ei saa.

Taani saalihokikoondise parimad päevad jäävad eelmisse aastatuhandesse - 1998. ja 2000. aasta MMil jõuti poolfinaali ning saavutati lõpuks 4. koht. Seejärel on aga tasapisi langetud. Põhja puudutati aastal 2012, kui 16 koondise osalusel toimunud MM-finaalturniirilt suisa kõrvale jäädi.

2014 tehti ilus tagasitulek, kui jõuti MM-il veerandfinaali ning alistati 7. koha mängus Eesti 7:2. Tänased vastased olid enne seda kohtunud kolm korda – 1996. aasta MMil võitis Taani 7:1, 2008. aasta MMil jäi aga 7:5 peale Eesti. Meeskonnad kohtusid 2014. aastal Lätis ka ametlikus sõprusmängus, kus Eesti jäi 5:3 peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles