Rammo: Zoom8 MMi võit on siiani detailideni meeles

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Luur, Marie Pihlas, Jakob Haud ja Karl-Martin Rammo.
Keith Luur, Marie Pihlas, Jakob Haud ja Karl-Martin Rammo. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

PURJETAMINE. «Treeni end paadiga üheks! Sea eesmärk, mis hoiab sind motiveerituna! Ära kuula kõrvaliste isikute nõuandeid!» – need on vaid mõned näited nõuannetest, mida andis noortele purjetajatele 2002. aastal Zoom8-klassis maailmameistriks tulnud Laser-klassi olümpiapurjetaja Karl-Martin Rammo. Augustis peetakse Saaremaal Zoom8 MM, kuhu oodatakse kuni 150 sportlast, sealhulgas umbes 20 eestlast.

Võistlust tutvustaval üritusel olid kohal ka Zoom8-klassi sportlased Keith Luur Pärnu Jahtklubist (Euroopa meister 2015), Marie Pihlas Saaremaa Merispordi Seltsist (MMi hõbe 2015) ja Jakob Haud Rein Ottosoni Purjespordikoolist (Euroopa meister 2014, MMi pronks 2015).

Rammo andis MMiks valmistuvatele uue põlvkonna purjetajatele oma sportlaskarjääri kogemuste põhjal kaheksa soovitust, millele suunata oma tähelepanu ettevalmistuses ja tiitlivõistlustel. Lisaks eespool nimetatule soovitas kogenud purjetaja noortel end tiitlivõistluseks heasse füüsilisse vormi viia, samuti valmistada paat ette nii, et sellega ei tekiks probleeme. «Ja proovige keskenduda olulisele, ärge üritage kontrollida seda, mis pole teie võimuses, nagu ilm. Samuti ärge pange endale lisapingeid ja nautige võistlust,» lisab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles