Õudusunenägu jätkub: kergejõustikku tabas järjekordne tagasilöök

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nestle'i logo.
Nestle'i logo. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) sai eile taas ühe halva uudise osaliseks, kui selgus, et nad jäävad ilma Nestle'i toetusest.

BBC vahendas eile, et üle maailma tuntud suur toidu- ja joogifirma Nestle on otsustanud lõpetada koostöö IAAFiga, sest Rahvusvaheline kergejõustikuliit on sattunud skandaalide keskele. «Oleme otsustanud lõpetada koostöö IAAFi Laste Kergejõustikuprogrammiga ning see otsus rakendub koheselt. Selline otsus sai langetatud seoses negatiivse tähelepanuga, mis seostavad IAAFi korruptsiooni- ja dopingusüüdistustega,» seisis Nestle'i seletuses, kus teatati ka, et IAAFi on vastavast otsusest teatatud ning oodatakse nendepoolset ametlikku kinnitust, et 2012. aastal alanud koostöö on lõppenud.

IAAFi president Sebastian Coe oli Nestle'i otsusest kuuldes pettunud ja vihane. «Me ei lepi sellega. Lapsed on ju need, kes kannatavad,» teatas Coe resoluutselt.

Nestle pole esimene IAAFi sponsor, kes skandaalide tõttu on oma toetusest loobunud - alles jaanuari lõpus teatas kergejõustikuliidu senine suurim sponsor Adidas, et nad ütlevad lepingu ennetähtaegselt üles.

IAAF on pärast Maailma Antidopinguagentuuri (WADA) eelmise aasta novembris avaldatud raportit sattunud üha rohkemate skandaalide keskele, kui üles on hakanud kerkima erinevate riikide sportlaste dopingukahtlused ning IAAFi ametnikke on süüdistatud dopingu varjamises ja korruptsioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles