Eesti jäähokikoondis alustas olümpiamängude valikturniiri kaotusega Poolale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jäähokikoondis.
Eesti jäähokikoondis. Foto: Erik Prozes

Eesti jäähokikoondis alustas täna Ungaris Budapestis toimuvat olümpiamängude valikturniiri, kaotades Poolale 2:6. Eesti mõlemad väravad viskas Aleksandr Petrov. 

Poola asus juba avakolmandikul 3:0 juhtima, kui täpsed olid Patryk Wronka, Aron Chmielewski ja Kacper Guzik. Kohe teise kolmandiku alguses avas Petrov pärast Filipp Švarogini ja Andrei Makrovi eeltööd ka Eesti väravatearve, kuid vähem kui minuti hiljem vastas Mateusz Bepierszcz ja peagi viskas Marcin Kolusz ka poolakate viienda värava.

Kolmanda kolmandiku avas Robert Rooba söödu järel taas väravaga Petrov, ent neli ja pool minutit enne mängu lõppu vormistas Mateusz Rompkowski lõppseisu. Hoolimata kuuest sisselastud litrist tõrjus Eesti väravas seisnud Roman Sumihhin 58 pealeviset.

Peatreener Jussi Tupamäki nentis, et esimesel kahel kolmandikul kohanes meeskond vastaste kõrgema mänguklassi ja suuremate kiirustega, kuid viimasel perioodil mängiti juba oma mängu. «Viimase kolmandikuga jäi rahule, mängu alguses olime ebakindlad ja veidi närvilised. Kiirused on siin hoopis teised kui Jäähoki Eesti Meistriliigas. Aga viimane kolmandik oli päris hea ning selle pealt on hea edasi minna,» tõdes Tupamäki.

Homme kell 19.00 kohtub Eesti koondis korraldajamaa Ungariga. «Kindlasti teeme homme omalt poolt parema mängu, aga ka vastane on tugevam – Ungari mängib ikkagi MMi kõrgeimas grupis,» lubas Tupamäki.

Enne mängu:

Kell 17.00 algavast mängust on võimalik otsepilti vaadata OK Live TV leheküljelt.

Lisaks osalevad turniiril veel Ungari ja Leedu. Eesti koondise turniirieelseks eesmärgiks on võtta vähemalt üks võit. Homme kell 19 kohtutakse Ungariga ja pühapäeval kell 15.30 Leeduga.

Võrreldes talve alguses peetud Tallinna turniiriga on meeskonna koosseis pisut muutunud. Küsimärke on koondise kaitseliinis, kust puudub kaks vanameistrit: koondise kapten Lauri Lahesalu ja Pelle Sildre. «Laurit vaevab juba Tallinnas saadud vigastus, Pellele teeb häda selg,» selgitas alaliidu president Rauno Parras ja kinnitas, et tervetena oleksid mõlemad mehed meeskonda aidanud.

Rünnakul on aga Eestil seekord lisajõude. Võrreldes Tallinna mängudega on lisandunud Suurbritannias mängiv 36-aastane Andrei Makrov, pärast pikka vaheaega on meeskonnas ka Itaalias mängiv 32-aastane Aleksandr Petrov.

«Kõik mehed tulid koondisse hea meelega. Nad on kuulnud, et meeskonna juures on paljud asjad muutunud,» rääkis Parras. «Kahjuks ei saanud tulla meie Rootsis mängivad mehed. Seal on käimas tähtsad mängud ning nad kõik on oma klubides olulises rollis. Kevadisel MMil on nemadki kohal.»

Lisaks kogenud hokihuntidele saab Eesti koondis toetuda ka Soomes mängivale Robert Roobale. Hiljuti klubi nigela majandusliku seisu tõttu sealsest meistriliigast aste madalamale kolinud mees viskas vahetult enne koondisse tulekut oma uue koduklubi eest kaks esimest väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles