Ookeani taga uuele tasemele jõudnud Ermits: sain aru, et pole mõtet tiirus jokutada

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile kodumaale jõudnud Kalev Ermits saab USAs peetud MK-etappi hea sõnaga meenutada.
Eile kodumaale jõudnud Kalev Ermits saab USAs peetud MK-etappi hea sõnaga meenutada. Foto: Erik Prozes

Laskesuusataja Kalev Ermits on hämmastav sportlane: kahel aastal järjest on tema hooaja esimene pool täiesti metsa läinud, aga veebruari alguses möllab rajal hoopis kiirem ja täpsem Kalev. Neljapäeval ja reedel Ameerika Ühendriikides Presque Isle’i MK-etapil välja sõidetud 19. ja 11. koht on Elvast pärit 23-aastase Ermitsa lühikese karjääri parimad saavutused.

«Huvitav jah, et nii on läinud. Ise polegi selle peale väga palju mõelnud. Eelmise hooaja eel oli üks põhjus selles, et olin kaitseväes ja seega jäi suvine ettevalmistus poolikuks. Siis oli teada, et alguses olen kehv, aga nüüd olin plaaninud juba esimestest etappidest hoos olla. Sõidu poole pealt olengi normaalne olnud, aga pole seni märkidele pihta saanud,» ütles Ermits ja avaldas lootust, et hea vorm jätkub ka märtsi alguses Holmenkollenis MMil.

Nagu Ermits märkis, oli suurim varu laskmises. Neljapäevase sprindi läbis ta puhtalt, jälitussõidus tuli möödalaske kolm. Eelkõige väärib märkimist laskekiirus: jälitussõidus näitas ta tiirus viiendat aega. Ermitsa treeningukaaslane Rene Zahkna on juba ammu väleda tegutsemisega silma paistnud ja nüüd otsustas Soomes kokahariduse saanud Ermits kaks aastat nooremast koondislasest eeskuju võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles