Vaimne puhkus harrastajana WRC-sarjas kihutades

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Maarend ja Mihkel Kapp Rootsis kihutamas.
Mait Maarend ja Mihkel Kapp Rootsis kihutamas. Foto: Timo Anis

Peatselt oma 46. sünnipäeva tähistavale Mait Maarendile on autod alati meeldinud. Päris noore mehena osales ta vigursõiduvõistlustel, kuid autospordiga tõsisemaks tegelemiseks polnud toona aega ega võimalust. Kolm ja pool aastat tagasi kuulis ta, et üks tuttav plaanib oma ralliautot müüa. Selleks ajaks olid tekkinud ka võimalused ning Maarend ostis masina endale.

Koos kaardilugeja Mihkel Kapiga on ta peale koduste rallide osalenud juba ka kuuel MM-rallil. Veteranieas tippu jõudmisest nad ei mõtle – eesmärgid on lihtsamad. «Sõidan mõtteliselt võidu iseendaga, et oma oskusi parandada,» lausus möödunud nädalavahetusel Mini WRCga Rootsi rallil osalenud ja kokkuvõttes 34. koha saanud Maarend.

Pärast ralliauto ostmist on Maarend osalenud N-rühma Mitsubishiga kõigil kodustel rallidel. WRC-sarjas võimsama masinaga kihutamine pakub aga hoopis vägevama elamuse. Mullu sõitis ta tippvõistlustel Ford Fiesta R5-ga, tänavu proovis esimest korda WRC-autot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles