Balta ületas Stockholmis sise-MMi normi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: Kristjan Teedema

KERGEJÕUSTIK. Alles eelmisel nädalal kodusel võistlusel olümpianormi täitnud kaugushüppaja Ksenjia Balta jätkas hea hooga eile Rootsis, kus ta sai kõrgetasemelisel võistlusel esikoha ja täitis ühtlasi sise-MMi normi.

Stockholmis toimunud Globen Galani võistlusel oli Baltal eile konkurentideks mitu tuntud nime, kellest kolmel olid meie esindaja isiklikust tippmargist (6.87) paremad rekordid ette näidata. Tugevad vastased aga Baltat ei heidutanud, sest kuigi eelmisel nädalal täitis ta Tartus toimunud Martin Kutmani mälestusvõistlusel tulemusega 6.70 Rio de Janeiro olümpiamängude normi, sihtis Eesti kaugushüppe tipp seekord tulemust 6.75, mis oleks taganud koha märtsis Portlandis toimuvale sise-MMile.

Eilsel võistlusel Rootsis alustas Balta tulemusega 6.42, mis andis avavooru järel kolmanda koha. Teise katse järel ilutses aga tulemuste tabelis juba 6.76, mis tähendas, et sise-MMi norm sai ületatud napilt ühe sentimeetriga. Balta treener Andrei Nazarov ütles, et varases voorus saavutatud suurepärane tulemus ei olnud üllatav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles