Aljand jõudis Dubai MMile vaid viis tundi enne starti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Aljand
Martti Aljand Foto: Raigo Pajula

Kui enamjaolt planeerivad sportlased väga täpselt, millal võistluspaika jõuavad ning mitu tundi kulub ajavahega harjumiseks, siis nii mõnigi kord neil selliseid valikuid pole.

Näiteks Martti Aljand jõudis võistluspaika vaid viis tundi enne starti. Eelkõige seetõttu, et ta pidi Berkeley ülikoolis enne MMi veel viimase eksami tegema. Kohe pärast eksamit lennujaama tormates selgus aga kibe tõde – lend oli kümme tundi edasi lükatud. Dubaisse jõudis ta alles võistluspäeva hommikul kella viieks. Ometi suutis ta üleeile 100 meetrit rinnuli korraliku 20. kohaga lõpetada.

«Oleme eelnevate võistlusreiside käigus mõistnud, et parem on vahetult enne starti võistluspaika jõuda. Tavaliselt kulub teise ajavööndiga harjumiseks kolm päeva. Martti pidi seekord kolme tunniga leppima ja sellest jäi väheks,» nentis koondise peatreener Riho Aljand.
Tema sõnul pole eestlastel kohanemisega probleeme olnud. Väidetavalt sõltub kohanemiseks kuluv aeg sportlase seisundist. Mida paremas seisundis on sportlane, seda kiiremini ta uute tingimustega kohaneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles