WRC-sari siirdub Venemaa jäistesse avarustesse?

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier Rootsi talverallil.
Sebastien Ogier Rootsi talverallil. Foto: SCANPIX

Autoralli MM-sarja tänavune ainus talveralli ehk Rootsi ralli ei kulgenud kõige paremates oludes, kui kehvade lumetingimuste tõttu tuli mitmed kiiruskatsed ära jätta ja paljudel katsetel tuli lume asemel kihutada hoopis kruusal. Siiski soovitakse ka tuleviksu kihutada Rootsis ja lisada sarja veel üks talveralli.

Rootsi ralliga on WRC-sari käed löönud 2019. aastani. Samas on räägitud võimalusest, et tulevikus võiks Rootsis liikuda sensiest veelgi rohkem põhja poole, et lumeolud oleksid paremad, kirjutab Autosport.

«Praegu on veel natuke vara rääkida Rootsi ralli toimumiskoha muutmisest,» sõnas WRC-sarja promootor Oliver Ciesla. «Loomulikult polnud me tänavuse ilmaga rahul, kuid kõik muu oli suurepärane.»

Kui Rootsi ralli jääb kindlalt MM-sarja kavva, siis võimaluse korral soovitakse lisada veel üks talveralli. «Otsin praegu võimalusi, et pidada tulevikus MM-sarjas veel üks talveralli. Võimalustena on laual Venemaa, Kanada või Jaapan,» tunnistas Ciesla.

«Rootsi rallil on suur ajalooline taust ja see on suurepärane võistlus, kuid soovime võistelda kohas, kus on parimad tingimused,» lisas omalt poolt MM-sarja valitseja Sebastien Ogier. «Kahjuks teeb globaalne soojenemine olukorra keerulisemaks. Näeme seda igal aastal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles