X-mängude eel kerkis üles vaidlus dopingutestide üle

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Big Airi hüppetorn Oslo X-mängudeks.
Big Airi hüppetorn Oslo X-mängudeks. Foto: X Games Oslo/Facebook

Sel nädalal peetakse Oslos X-mänge, kuid võistluse eel on Norra meedias üles tõstetud skandaal seoses dopinguproovide võtmisega. Eelmise nädala lõpus teatas Norra Suusaliit, et nad ei tee korraldajatega koostööd, kuna võistluse ajal ei saa teha dopinguteste.

Norra Suusaliit edastas vastava teate Norra suurimale eratelekanalile TV2, kes on ameeriklaste ESPNi kõrval üks Oslo võistluse korraldajatest, kirjutab VG.

«Norra Suusaliidu jaoks on võimatu teha korraldajatega koostööd, kui võistlejatele ei tehta dopinguproove. Meie jaoks on ülimalt oluline, et WADA reeglid kehtiksid kõikidel Norras peetavatel võistlustel,» sõnas Norra Suusaliidu president Erik Röste Norra meediale. Röste sõnul võivad nad teha võistlusväliseid teste, kuid ESPN soovivat, et võistluste ajal saaksid sportlased keskenduda vaid oma tegemistele ja ei peaks dopinguproove andma.

Telekanali TV2 juht Olav Sandnes teatas täna hommikul Norra meediale, et nemad on Norra Suusaliidu soovi edastanud ESPNile ning võistluste omanikuna on neil viimane sõnaõigus. Sandnes täpsustas, et nemad tahavad kindlasti järgida reegleid, mis on Norras paika pandud ja neil poleks dopingutestide vastu midagi.

X-mängudel osalevad sportlased osalevad igapäevaselt ka MK-sarjas, kus nad annavad ka võistlusjärgseid dopinguproove ehk midagi uut Norra Suusaliidu nõudmistes nende jaoks ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles