Tipptiimi pääsenud Pikk: jälgisin neid juba varem

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval Borissovi BATEga kolme aasta pikkuse lepingu sõlminud Artur Pikk külastas täna nüüdseks endise koduklubi FC Levadia trenni ja seab paari päeva pärast taas sammud Valgevene tipptiimi juurde.

«Minu jaoks on väga suur saavutust, et pääsesin Eesti liigast otse nii suurde klubisse nagu BATE,» sõnas Pikk täna rõõmsameelselt. «Paari päeva pärast lähen nüüd meeskonnaga kolmandasse treeninglaagrisse. Laager toimub taas Türgis.»

Seni polegi äärekaitsja veel Valgevenes tiimi kodumaises baasis käinud. «Pärast järgmist laagrit lähen sinna esmakordselt, siis juba koos terve meeskonnaga. Praegu ongi vaja veel kõik dokumendid ning ka viisa korda ajada,» avaldas Pikk, kes on enda sõnul juba ka varasemalt BATE tegemisi jälginud. «Olin näinud paari mängu Valgevene kõrgliigast ning loomulikult mõnda mängu ka Meistrite liigas. Olin nende tegemisi jälginud.»

BATE vajas algavaks hooajaks vasakkaitsesse täiendust, kuna nende senine esinumber sellel positsioonil serblane Filip Mladenovic siirdus jaanuaris Bundesligas praegu üheksandat kohta hoidva FC Kölni ridadesse. Eesti koondislasel tuleb BATE ridades mänguaja eest nüüd konkureerima hakata kohaliku mängumehe Maksim Volodkoga.

«Tuleb end trennides võimalikult heast küljest näidata. Eks treener seejärel otsustab, kes mängu saab. Esmalt on vaja end näidata Valgevene liigas ja ehk seejärel õnnestub ka eurosarjas mängida,» rääkis Pikk, kelle sõnul kulges kohanemine uue tiimigi igati hästi. «Leegionäre on meeskonnas küll vähe, kuid mind võeti hästi vastu. Eks aitas ka see, et räägin vene keelt. Kõik mehed olid sõbralikud.»

Äärekaitsja sõnul võisid tema vastu huvi tunda ka teised tiimid, kuid tema oli teadlik vaid BATE konkreetsest huvist. «Mina teadsin ise vaid sellest variandist. Keskendusin sellele ning olin endast kindel, et kõvasti pingutades on kõik võimalik,» lisas ta. «BATE on ikkagi tuntud ja suur klubi, kes mängib ka Meistrite liigas.»

BATE on Valgevene meistriks kroonitud kümnel aastal järjest. Algaval hooajal on esimene mäng kavas 14. märtsil, kui Valgevene Superkarika finaalis kohtutakse Artur Kotenko tööandja Soligorski Šahtjoriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles