Provence’i tuuril etapivõit Martinellile, Jõeäär sai parima eestlasena 53. koha

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Jõeäär.
Gert Jõeäär. Foto: Margus Ansu / Postimees

Prantsusmaa lõunaosas jätkuva Tour la Province (UCI kategooria 2.1) eile sõidetud teise etapi võitis itaallane Davide Martinelli (Etixx-QuickStep). Parima eestlasena sai Gert Jõeäär (Cofidis) 53. koha.

180 kilomeetri pikkune etapp sobis profiili poolest sprinteritele, kuid õiget grupifinišit ei toimunud, sest viimases kurvis toimus kohe grupi peas kukkumine ning nõnda sai Martinelli lihtsalt etapivõidu vormistada. Teise koha sai sama meeskonna rattur Fernando Gaviria ning kolmas oli Daniele Ratto (Androni Giocattoli – Sidermec), kirjutas Rattauudised.ee.

Eestlastest lõpetasid peagrupis Gert Jõeäär (53. koht) ning Alo Jakin (HP BTP – Auber93, 68. koht). Uusproff Martin Laas (Delko Marseille Provence KTM) kaotas võitjale +6.31 ja sai 129. koha.

Kokkuvõttes jätkab liidrina avaetapi võitnud Thomas Voeckler (Direct Energie). Jakin tõusis 48. kohal (+6.05), Jõeäär on 88. kohal (+13.34) ning Laas 132. kohal (+33.35).

Täna sõidetakse tuuril künklik 171 kilomeetri pikkune viimane etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles