Rahulolematud rallisõitjad võtavad eeskuju vormel-1 sarjast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier Rootsi talverallil.
Sebastien Ogier Rootsi talverallil. Foto: SCANPIX

Autoralli MM-sarja sõitjad teevad tööd, et moodustada vormel-1 sarjale sarnane võidusõitjate ühing. Vormelisarjas kannab see nime GPDA (Grand Prix Drivers’ Association) ning selle juht, kunagi ise vormel-1 sarjas 69 starti teinud Alex Wurz on kahe ühingu koostööst vägagi huvitatud.

Rallisõitjad tõstsid MM-sarja juhtide vastu häält hiljutisel Rootsi rallil, kuna ei olnud rahul keerulistes tingimustes peetud ralli korraldusega ning sellega, et olulisi otsuseid langetades mindi sõitjatest mööda. Õhus oli koguni protesti märgiks mittestartimine, mille nurjas vaid Hyundai sõitja Hayden Paddoni eriarvamus. Järgmisel nädalal peetaval Mehhiko rallil kogunevad sõitjad ja kaardilugejad, et edasine tegevuskava läbi arutada.

Sarja juhid kardavad, et WRCDA loomine suurendab veelgi bürokraatiat, kuid Wurz rõhutas väljaandele Autosport, et tegu on vajaliku organisatsiooniga. «See aitab kaasa kogu süsteemi toimimisele. Mõne meelest on tegemist liiduga, mis tekitab probleeme ja takistab sündmuste käiku, kuid see pole nii. Sõitjate ühtne hääl peab kuulda olema,» sõnas Wurz.

«Kindlasti oleksime rallisõitjatega suhtlemisest ja koostööst väga huvitatud,» lisas austerlane, kes on lisaks vormel-1 sarjas võistlemisele ka kahekordne Le Mansi 24 tunni sõidu võitja. Wurzil oli kohe välja pakkuda ka mees, kes võiks WRCDA-d juhtida – 2001. aastal koos Richard Burnsiga autoralli maailmameistriks tulnud kaardilugeja Robert Reid. «Ta on maailmameister ja teab, kuidas sarjas asjad käivad. Ta mõistab sõitjaid – kui võistled, mõtled sellele, kuidas otsekohe amortide seadistust muuta, kuid aktsionäridega rääkides võivad muutused aega võtta mitu kuud. Organisatsiooni juht peab olema inimene, kes sellest aru saab,» selgitas Wurz

FIA rallidirektor ja WRC-sarja mänedžer Jarmo Mahonen kinnitas Autospordile, et on valmis järgmisel nädalal Mehhikos sõitjatega kohtuma ning arutama nende ja sarja korraldajate vahelisi lahkhelisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles