Postimees X-mängudel: Sildaru kolmas meelisala olümpiaprogrammi ei mahu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatemängulised freestyle-suusatamise Big Airi hüpped Oslo kesklinnas.
Vaatemängulised freestyle-suusatamise Big Airi hüpped Oslo kesklinnas. Foto: Phil Ellsworth/ESPN Images

Kelly Sildaru on seni peaasjalikult tegusid teinud freestyle-suusatamise pargisõidus ning aina tõsisemalt soovib ta tegeleda ka rennisõiduga. Alates 2014. aasta Sotši olümpiamängudest on mõlemad alad kavas ka nelja aasta tagant peetaval suurel spordipeol. Oslo X-mängudel loodab eestlanna kaasa lüüa aga Big Airi hüpetes, mis olümpiakavva praegu ei kuulu. Lumelaudurid aga asuvad 2018. aastal Pyeongchangis sel alal esimest korda starti. Miks aga eestlanna kolmas meelisala OM-programmi ei mahu?

Et sellele küsimusele vastata, tuleb heita pilk ajalukku. Freestyle-suusatamine on olümpiakavas juba 1992. aastast, kui esmalt oli kavas küngaslaskumine. 1994. aastal lisandusid kavva vigurhüpped. Need kaks on siiski hoopis teistsugused alad kui samuti freestyle-suusatamise alla kuuluvadpargisõit, rennisõit ja Big Air – Sildaru leivanumbrid. Eespool mainitud vigurhüpped ongi olümpiat silmas pidades freestyle-suusatamise Big Airi jaoks risti-põiki jalus.

«Aasias on vigurhüpped eriti tugevad,» ütles Tõnis Sildaru. «Üks ala peab eest ära kukkuma, et teine saaks asemele tulla. Ei saa öelda, et muudatus oleks aja küsimus, kuid võib spekuleerida, et ühel päeval see vahetus juhtub. Üks on vana kool, teine uus kool,» seletas Tõnis Sildaru, kes usub, et ühel päeval võib ka Kelly Sildaru kolmas meelisala olümpiakavva lisanduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles