Video: väravavahi absurdne prohmakas tõi karikamängule kihlveokahtluse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hassan Bittar lasi lihtsa palli väravasse.
Hassan Bittar lasi lihtsa palli väravasse. Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Jalgpalli Aasia karikasarjas sündis jalgpalliajaloo üks naeruväärsemaid omaväravaid ning tagatipuks andis FIFA kihlveopettuste vastane süsteem antud kohtumise kohta häire, et tegu võib olla kokkuleppemänguga.

Aasia tugevuselt teise klubikarikasarja ehk AFC Cupi alagrupimängus Liibanoni klubi Al-Ahedi ja Tadžikistani meeskonna Altyn Asyri vahel avati skoor 57. minutil, kui Al-Ahedi väravavaht Hassan Bittar suutis lasta jala alt läbi ja väravasse kaitsja Nour Mansouri pehme tagasisöödu.

Kui muidu võiks väravavahti pidada lihtsalt ebaõnnesõduriks, siis asja muudab kahtlaseks see, et Fox Sportsi andmetel märkis FIFA poolt loodud kihlveopettusi tuvastav süsteem mängu kahtlaseks. See tähendab tavaliselt, et kohtumisele on tehtud ebatavaliselt suuri rahalisi panuseid.

Liibanoni valitsev meisterklubi ja sel hooajal tabelis teisel kohal olev Al-Ahed kaotas mängu lõpuks 0:2, sest 74. minutil lõi Amir Gurbani palli teist korda Bittari selja taha. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles