Käsipalli Balti liigas selgusid veerandfinaalpaarid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi HC
Viljandi HC Foto: Elmo Riig

Veidi ootamatult jagus kohtadejagamise põnevust käsipalli Balti liiga nädalavahetusel vaid üheks päevaks. HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi 22:30 kaotus Riia Celtnieksile ja Viljandi HC 29:23 võit HK Ogre/Miandumi üle panid A-alagrupi lõppkohad paika hoolimata homsetest tulemustest. Selgeks said ka märtsis peetavate veerandfinaalide paarid, kus Eesti klubid omavahel ei kohtu. 

Viljandi HC võit tõstis meeskonna A-alagrupis teiseks ja allapoole sealt langeda pole võimalik, sest punktiga maha jääv Klaipeda Dragunas lõpetas põhiturniiri juba paar nädalat tagasi. Kehralased jäävad küll Leedu meistrist kahe silma kaugusele, ent isegi võit homme HK Ogre/Miandumi üle ei aita, sest omavaheliste mängude väravate vahe Dragunasega on neljaga miinuses.

Ogres võitu vajanud Viljandi sai oma tahtmise, olles juba avapoolaja keskpaigaks viieväravalises eduseisus. Lõpuvile kõlades olid mulkide võidunumbrid 29:23. Kristo Voika ja Ott Varik viskasid mõlemad 7 väravat. Käe said veel valgeks Karl Toom 4, Karl Roosna ja Robert Lõpp 3 ning Veiko Luik, Kristjan Koovit, Mikk Varik, Sander Aasmäe ja Kristo Järve 1 tabamusega. Arvis Laganovskis tabas võõrustajate heaks 8 korda.

HC Kehra/Horizon Pulp&Paper kaotas täna Riias avapoolaja 9:12, jõudis pärast pausi kahe värava kaugusele, ent siis läks Celtnieks eest ja noppis kindla 30:22 võidu. Kehralaste parimana viskas Kaupo Liiva 7 väravat. Uku-Tanel Laast lisas 6, Marko Slastinovski ja Jaan Kauge 3, Kaimar Lees 2 ja Kaspar Lees 1 tabamuse. Vastaste ja kogu mängu täpseim oli Arturs Lazdinš 8 väravaga.

Põlva Serviti sai üllatuslikult vaba päeva – Minski HC Vitjazi buss hilines nii palju, et kohtumine jäi pidamata ja valitsevale Eesti meistrile kirjutati tabelisse 10:0 võit. Põlvalastel oli B-alagrupi teine koht kindlustatud juba enne käimasolevat nädalavahetust. Serviti veerandfinaalvastaseks saab Dragunas.

Kehra läheb kaheksa parema seas vastamisi B-alagrupi võitja Riihimäe Cocksiga ning Viljandi Kaunase Granitas-Gaja-Karysiga. Viimane võitis täna tõelises play-off mängus DobeleTenaxi 25:22 ja lipsas nii võrdsete punktide juures tänu paremale omavaheliste mängude väravate vahele (+1) Läti meistrist B-grupi tabelis ette. Neljandas veerandfinaalis lähevad kokku Minski SKA ja Tenax.

Balti liiga põhiturniiri viimased mängud pühapäeval:

13.00     Riihimäe Cocks – Minski HC Vitjaz (Kehras)

15.30     Riia Celtnieks – Viljandi HC (Riias)

17.00     Põlva Serviti – Bresti HC Meškov (Põlvas)

18.00     HK Ogre/Miandum – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Ogres)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles