Mida toovad Kelly Sildarule lähiaastad?

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Phil Ellsworth/ESPN Images

Selleks hooajaks on freestyle-suusatajate suured võistlused läbi ning ees ootavad veel vaid mõned väiksemad jõuproovid. Kelly Sildaru osalebki lähiajal veel kahel võistlusel ja seejärel keskendutakse sellele, et tulevikus olla peale pargisõidu konkurentsis ka rennisõidus.

Täna hommikul kodumaale jõudnud Sildarud võtavad käimasoleva nädala lõpus juba ette juba teekonna Šveitsi, kus esmalt vihutakse trenni teha ja seejärel osaleb Kelly 12. märtsil Laax’is European Freeski Openil enda trumpalal pargisõidus. Seejärel liigutakse edasi Prantsusmaale, kus 18. märtsil on La Clusaz’s kavas SFR Freestyle Touri viimane etapp samuti pargisõidus. Võistlushooaja lõppemise järel keskendutakse kaks nädalat Prantsusmaal Meribelis rennisõidule, mille oskuste lihvimisel saadakse abi nimekalt Prantsusmaa treenerilt Greg Guenet’ilt.

«Praegu ei ole veel selge, kas ta saab ise ka laagris osaleda, kuid video vahendusel saame kindlasti temalt abi,» tunnistas Kelly treenerist isa Tõnis Sildaru. «Üritame seejärel suvel ja suve lõpus Uus-Meremaal selles vallas tööd edasi teha ning siis on näha, kuidas reaalselt tase on.»

Teada on ka kitsaskohad, millega on vaja tööd teha. Oslos mainiti rootslastest konkurentide leerist, et eestlanna oleks võimeline mäel suuremat hoogu koguma, kui tal oleks rohkem kokkupuuteid mäesuusatamise slaalomisõiduga. «Ei usu, et Oslos selle taha midagi jäi, kuid rennisõidu seisukohast on seda oskust vaja parandada ja see on valdkond, kus vajame prantslasest juhendaja näpunäiteid,» täpsustas Tõnis Sildaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles