Läbi raskuste võistlema ja peaaegu medalivõit (2)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KElly Sildaru Oslo X-mängudel õhulennul.
KElly Sildaru Oslo X-mängudel õhulennul. Foto: Tristan Shu/ESPN Images

Kelly Sildaru nädal Oslo X-mängudel kulges veidike sarnaselt nädalaga Aspenis, mis lõppes talle kuldmedaliga. Kui esmalt polnud eestlannal Norras trikkide tegemiseks peaaegu üldse hoogu, siis lõpuks pigistati sellest olukorrast välja ikkagi neljas koht.

Draamat oli seekord veelgi rohkem, kuna Oslosse varuvõistlejana sõitnud Sildaru pääses osalejate nimekirja alles võistluspäeva hommikul, kui sakslanna Lisa Zimmermann pidi trauma tõttu jõuproovist loobuma.

Lõpuks lükati eestlannale Oslos tellingutele ehitatud Big Airi tornist korraga nelja mehega sisse selline hoog, mis lubas ära teha triki unnatural cork 720, mis andis talle 84,00 punkti. Pronksmedali võitnud rootslannast Emma Dahlströmist jäi Sildarut lõpuks lahutama kaks silma. Piisava hoo korral oleks ta sooritanud sama triki, mille tegi võitja Tiril Sjåstad Christiansen, sõnas eestlanna treenerist isa Tõnis Sildaru. «See trikk oleks olnud, selg ees, 1080 kraadi,» lisas ta.

«Enne Emma (Dahlströmi) teist sõitu lootsin, et olen poodiumil. Iga kord ei saagi minna nii hästi,» ütles Kelly Sildaru ise ning märkis, et neljandast kohast on tulevikuks nii mõndagi õppida. «Tuleb rohkem pingutama hakata või midagi uut õppida, et järgmine kord ise võidaks.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles