Põlve murdnud Lindsey Vonn peab hooaja pooleli jätma

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindsey Vonn.
Lindsey Vonn. Foto: SCANPIX

Naiste seas mäesuusatamise MK-sarja juhtiva ameeriklanna Lindsey Vonni hooaeg on jalaluumurru tõttu läbi, kirjutas BBC.

Vonn kukkus laupäeval Andorras toimunud MK-etapil rängalt ja viidi haiglasse. Uuringute järel selgus, et 31-aastase Vonni vasakus põlvekedras on märkimisväärne mõra. Valudest hoolimata oli ta põlvetugede abil järgmisel päeval alpi kahevõistluse stardis ja sai 13. koha.

Täna sai täpsemate analüüside tulemusel selgeks, et Vonni põlv on koguni kolmest kohast katki ja sellega enam edasi võistelda ei saa. Ülisuure tõenäosusega kaotab Vonn õige pea koha MK-sarja liidrina, sest tema edu šveitslanna Lara Guti ees on vaid 28 punkti. Pealegi on MK-sarjas pidamata koguni kaheksa etappi.

«Kui teeksin põlvele veelgi enam liiga, tuleks minna keerulisele operatsioonile ja see paneks ohtu minu terve karjääri. Järgmisel aastal peetav MM ja 2018. aasta Pyeongchangi olümpia ootavad ees ning ma ei saa riskida,» ütles Vonn avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles