Poliitilised kokkulepped, soosikud ja võimalik üllatus (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Tairo Lutter

Kolmapäeval teatasid oma soovist kandideerida Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendiks Jüri Ratas ja Jüri Tamm. Pisut rohkem kui kaks nädalat enne toetushäälte kogumise tähtaja kukkumist rongile hüpanud meeste positsioon on siiski väga erinev – Ratas on häälte kogumiseks teinud tööd juba pikka aega, Tamm on kogu aktsiooniga aga lootusetult hiljaks jäänud.

Ükskõik, millisest küljest ka ei vaataks või kellega ei räägiks, paistab Ratas vähemalt praegu suursoosikuna. Kindlalt seisavad korvpalliliidu presidendi selja taga pallimängude alaliidud, kuid mitte just vähetähtis roll on ka tema poliitikuseisusel.

Kuuldavasti on viimastel aastatel riigikogu aseesimehe ametit pidav Ratas teinud enda jaoks koduses poliitringkondade tipus korralikku lobitööd. Arvestades seda, et suurte ja oluliste alaliitude juhatusse kuulub palju poliitikuid, tagavad poliitilised kokkulepped teatud hulga hääli. Kui Ratas saab EOK juhiks, jääb ju riigikogu asespiikri magus ametipost vabaks. Nii olevat Ratase toetajate hulgas näiteks paljud reformierakondlased.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles