Mitmevõistlejate uus põlvkond tõstab pead

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti mitmevõistluse tulevik paistab helge. Eesti Kergejõustikuliit tegi eile teatavaks, kes kuuluvad tänavusse Utilitase nime kandvasse järelkasvutiimi – need on kuni 23-aastased sportlased, pea kõik mitmevõistlejad. Ainsa erandina murdis seitsmeliikmelisse võistkonda jooksja Andi Noot. Mitmevõistlejaid on kuus: Grete Šadeiko, Markus Leemet, Janek Õiglane, Kristjan Rosenberg, Taavi Tšernjavski ja Rauno Liitmäe. Eilsel esitlusel istusid laua taga vaid neli viimast, teised treenivad praegu piiri taga. Tulevikulootuste mentorina esitleti Gerd Kanterit.

U23-vanuseklassi Euroopa meistrivõistluste pronksimees Õiglane püüdis leida põhjust, miks on tema põlvkond just mitmevõistluse usku. «Ma oskaks ühe põhjusena välja tuua selle, et keegi meist pole ühelgi üksikalal väga hea. Oleme igal alal ühtlaselt kehvad... või ühtlaselt head,» muigas ta. «Mina valisin kümnevõistluse küll seetõttu, et muudel aladel olnuks raske läbi lüüa. Odaviskes olin ehk omavanuste hulgas enam-vähem tasemel, aga mitte piisaval. Mingil hetkel arvutasin kümne ala punktid kokku ja sain hea tulemuse. Eks me seetõttu oleme kümnevõistluse juurde sattunud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles