Martin Loo võitleb üksi kogu maailma vastu

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Loo.
Martin Loo. Foto: Raul Mee

Maastikurattur Martin Loole on järgnevad kolm kuud sportlikus mõttes vahest elu kõige olulisemad. Mai lõpus saab selgeks, kas 27-aastasel tallinlasel on asja Rio de Janeiro olümpiale või mitte. Tase on selleks piisav, aga olukorra teeb raskemaks tõik, et erinevalt konkurentidest ei saa maailma edetabeli 34. mees loota kaasmaalaste abile.

Olümpiale pääseb 50 ratturit, kuid vaid 24 riiki. Kvalifitseerumine on riigipõhine ja seal on Loo suutnud Eesti sama hästi kui üksi vedada 29. kohale. Olümpiaarvestusse mineva kahe MK-etapi ja Euroopa meistrivõistlustega oleks seega vaja mööduda viiest riigist.

«Tabelist pole lihtne leida mõnda teist riiki, kus on ainult üks sõitja. Vahetult minu ees on näiteks Kreeka, Taani ja Venemaa, kus igaühes on üle kolme korraliku sõitja. Isegi kui ühel midagi juhtub või sõit läheb aia taha, siis on olemas veel neljas mees, kes toob mingid punktid ikkagi ära. Kvalifikatsioonisüsteem soosib koondise olemasolu, aga Eestis seda kahjuks ei eksisteeri,» selgitas Loo oma positsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles